2008-07-11 16:08:49• hírek • Józsa János

Lovak, elegancia és verseny

 Szatmárnémetiben az ország legjobb fogathajtói, a Románia Kupa harmadik fordulóján.

Pénteken megkezdődött az Országos Fogathajtó Bajnokság harmadik fordulója. A rendezvényre városunkban kerül sor, aki tehát szereti a lovakat, az eleganciát és a versenyt, hétvégén élhet szenvedélyeinek.

Idén Szatmárnémeti ad otthont a Románia Kupa címmel jelölt, Országos Fogathajtó Bajnokság harmadik fordulójának. Legutóbb 19 évvel ez előtt, 1989 júliusában rendeztek A osztályos fogathajtó versenyt Szatmárnémetiben, míg 2007 októberében B osztályos, egy napos verseny volt ugyanitt.

A három napos rendezvény első napjának „Díjhajtás” versenyszáma pénteken az UNIO Sportpályán zajlott, amikor is a legnehezebbnek és legelegánsabbnak tartott szám keretén belül a fogatok megadott időben, a pályán, különböző pontok között kellett végigügessenek, félkört, ferde vonalat, kígyóvonalat, kis kört, nagyobb kört vagy különböző kombinációikat leírva, de része volt a számnak a 8 másodperces megállás, vagy a 3 méteres visszatolatás is. Fontos volt ugyanakkor az ütemváltások helyessége, a lovak és lovasaik közötti összhang, de a zsűri külön pontozta a megjelenést, a lovasok helyes öltözetét, a fogat kidolgozottságát és a lovak szépségét is. 

A kellemes hangulatban zajló verseny igazi családi program lehet, ilyen látványban és felhozatalban ugyanis csak ritkán lehet részünk. Holnap a Szőkemocsár nevezetű zöldövezeti területen folytatódik a bajnokság a „Maraton”, míg vasárnap az „Akadályhajtás” című versenyszámmal, szintén az UNIO Sportpályán.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: