2018-07-21 10:14:47• hírek • Bede Emőke

Lovai miatt kapott 1600 lejes bírságot egy oláhgyűrűsi férfi

Az elmúlt héten is számos ellenőrzést tartottak a Szatmár megyei Állategészsgügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság munkatársai: megfordultak többek között a háztáji és profi állattenyészetekben, a polgármesteri hivatalokban és az állatorvosi rendelőkben is.

Hét nap alatt közel 150 kontrollt tartottak, melyek során főként az állatok tartási körülményeit és a hivatalos dokumentumokat ellenőrizték, de súlyos szabálytalanságot csak két esetben tártak fel az ellenőrök. 1600 lejre büntették azt az oláhgyűrűsi állattartót, aki már meglévő lovai közé úgy engedte be az új patást, hogy erre az állatorvostól nem kapott engedélyt. Ugyancsak borsos bíságot kapott az az Arges megyei személy is, aki élő állatokat szállított, ám erre semmiféle hivatalos engedélye nem volt. Kétségtelen, ők jártak a legrosszabbul ezen a héten, de két turci állattartó gazda is figyelmeztetésben is részesült, ugyanis nem jelentette be a törvény által előírt időben az új állatok vásárlását.
 

Emellett a DSVSA munkatársai a halmi határrendészekkel közösen is tartottak ellenőrző akciót. Ennek nyomán összesen 632 lej értékben 24 kilogrammnyi élelmiszert foglaltak le, melyekből mintát vettek laborvizsgálatok céljából, majd a többit megsemmisítették.


Az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ha bármilyen bejelentésre érdemes dolgot tapasztalnak, akkor azt bátran megtehetik a 0800826787-es vagy a 0261 715956-os telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: