2010-12-07 15:02:41• hírek • Szatmar.ro

Lovagolni tanulhatnak a gyerekek

Egy európai uniós pályázatnak köszönhetően 350 gyerek lovagolni tanulhat jövő évben.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala közösen a mátészalkai Tiszavarázs Egészségvölgy Egyesülettel megnyert egy pályázatot, amelynek célja, hogy minél több szatmári és mátészalkai gyereket bevezessenek a lovaglás izgalmas világába.
A „Lovagolás hagyománya határok nélkül Szatmáron" elnevezésű program keretében 350 gyereknek lesz lehetősége közelebbről is megismerkedni a lovakkal és a velük való ősi múlttal rendelkező közlekedéssel.

Amint azt a Tiszavarázs Egészségvölgy Alapítvány vallja, az alapítvány munkásságának kiemelt része a lovaglás, amely a turisztikában, az oktatásban, a gyógyításban és a szocializációban is kiemelt jelentőséggel bír. A lovaglás oktatói szerint ez a sport az épek és fogyatékkal élők számára egyaránt élményt jelent, és biztosítja a minden napos munkához szükséges testi, lelki, szellemi felüdülést. A lovas élet, a lovas hagyományőrzés a magyarság több évezredes történelmi múltját jeleníti meg, amely nem csak életmód, hanem életminőség is.

A projekt összértéke 149.837 euró, és 12 hónapig tart majd a képzés, amelyre 8 és 18 év közötti gyerekek jelentkezhetnek. Az oktatás versenyekkel fejeződik majd be, amikor a résztvevők felmérik a megszerzett tudásukat, emellett pedig be is mutatják a hozzátartozóknak, hogy mit tanultak az órák során.

A program legizgalmasabb és egyben záró momentuma egy vadászat szimulálása lesz, lóháton, kopókkal, úgy ahogyan az régen is zajlott. Ebben 50 lovas vesz majd részt, ők élesztik fel ezt a manapság már kuriózumnak tartó hagyományt.


EU-s pénzből lovagolhatnak a szatmári gyermekek
EU-s pénzből lovagolhatnak a szatmári gyermekek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: