2014-08-24 17:04:02• hírek • Szatmár.ro

Lovagi párbaj, politikai talkshow, gyerekprogramok és rengeteg finomság a PMN-en

A délelőtti zord és esős időjárás délre már csak emlék volt, így az nem zavarta a vasárnapi, Kossuth kerti programokat. Volt halászléfőző-verseny, fröccsözés a politikusokkal, vetélkedők gyermekeknek, rövid harci bemutató és sakkverseny is. Következnek a koncertek, este a Bikini zárja a 13. PMN-t.

Kezdjük mindjárt a finomságokkal: kora reggel kezdték el készíteni a halászleveket a csapatok, de persze a különleges levesek mellett egyéb halételek is főttek az üstökben. A zuhogó eső a délelőtt folyamán kicsit megnehezítette a szakácsok dolgát, de mire elkészültek az ételek, a nap is kisütött.

A Kossuth kertben sétálgatva több standnál is hagyományos szatmári ételeket lehet megkóstolni: két helyen készítenek krumplis, lekváros és túrós strudlit, egy másik standnál bogdándi asszonyok sürögtek forogtak hagyományos bélest készítve.

A gyerekeket 11 óra után kevéssel gólyalábasok hívták a kisszínpadhoz, majd ugyanitt került sor egy gyerekeknek szóló előadás az ismert ütőhangszeressel, Cserey Csabával a főszerepben. A kisszínpad környékén volt a hétpróbás gyermekvetélkedő is, ahol a feladatok teljesítésével a gyerkőcök piculákat gyűjthettek, ezeket pedig a verseny végeztével ajándékokra cserélhették.

Délután került sor a politikai talkshowra, ahol egy fröccs mellett aktuálpolitikai kérdésekről lehetett beszélgetni a helyi magyar politikusokkal. Ezen részt vett Pataki Csaba szenátor, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke, Kereskényi Gábor képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke, Erdei D. István parlamenti képviselő, Riedl Rudolf, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, de több városi tanácsos is. A fröccsözés közben szóba került a megyeszékhely alpolgármesteri széke is, de országos politikai kérdéseket is érintettek. A témák között felmerült Victor Ponta szombati szatmári látogatása, aki - ahogy az lenni szokott - megígérte a  várost elkerülő körgyűrű megépítését. Az RMDSZ-es politikusok tudva az eddigi ígéretekről és ezek betartásáról, igazán nem is vették komolyan Ponta bejelentését.

Izgalmas és látványos volt a Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatának harci bemutatója, amely a Véndiákszövetség szervezésében jött létre. Az Alpha K9 kutyakiképző iskola is tartott bemutatót, 16 óra körül pedig még tartott a szimultán sakkverseny is, amelyen Ardelean Calin állt ki a jelentkezőkkel.

A vasárnap délután is rendezvény várja a Kossuth kertbe kilátogatókat, fel fog lépni Aradszky László, Maszkura és a Tücsökraj valamint a Black River Blues Band, 21 órától pedig az új főtéren a Bikini fog koncertet adni.

Addig is, ne feledjétek: keressétek fel a Kossuth kertben a Szatmár.ro sátrát, ahol könnyen a hírportál címoldalára kerülhettek - és ezzel még nyerhettek is. Emellett zajlik az autókkal, autózási szokásokkal kapcsolatos felmérésünk is, amelyet az A24 és az Autowebshop.ro támogatásával valósítunk meg. Hogy mit nyerhetsz, ha válaszolsz a néhány kérdésre? Kattints ide, és megtudod.

Kiemelt támogatók:

Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Aranyfokozatú támogatók:

Tarr Beton, Kreativ, Autonet-A24, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüstfokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: