2009-04-20 11:20:57• hírek • Szatmár.ro

Lovaggá ütési szertartás

Városunk négy szülöttét veszik fel május 2-án ünnepélyes keretek között a Jeruzsálemi Szent Lázárról nevezett lovagrendbe.

Schupler Tibort, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye gazdasági igazgatóját, a német közösség plébánosát; Ádámkó Istvánt, a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont igazgatóját; Alexandru Chiş ortodox papot és feleségét, Maria Chiş-t ütik lovaggá május 2-án szombaton, a szatmári Római Katolikus Székesegyházban. A Jeruzsálemi Szent Lázárról nevezett lovagrend veszi fel őket tagjainak sorába. A lovagrend melynek az egész világon vannak tagjai, szociális-karitatív jellegű. Tagjai is csak azok lehetnek, akik ilyen területen tevékenykednek, elhivatottak a az elesettek, szegények és betegek megsegítése, a keresztény értékek megőrzése iránt. Így esett a választás a szatmári új tagokra is.

 

Szatmár megyében a rend eddig egy tagot számlált, Ft. Ágoston Ferencz krasznabélteki plébános személyében, de Erdélyben több taggal is rendelkezik és Iaşi-ban is vannak képviselői.

A lovagrend tagjai közösen dolgoznak különböző programokon, nehéz szociális helyzetben levő gyerekeket, családokat támogatnak. Szatmár Megyében, Nagykárolyban egy hátrányos helyzetűeknek szánt integrációs központ létrehozásában segítenek.

A lovaggá ütési szertartás, melyen számos hazai, németországi és írországi vendég mellett jelen lesz Axel Mittälstadt, romániai rendfőnök is, május 2-án, 16 órától veszi kezdetét a szatmárnémeti Székesegyházban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: