2013-02-27 18:37:18• hírek • Kocsis Zoltán

Két héten belül körforgalom fogadhatja az autósokat az Ócskasor sarkánál

A kamionforgalom okozta veszélyek csökkentése végett a Közlekedésbiztonsági Bizottság úgy döntött: körforgalmat alakít ki az Ócskasor főbejárata előtt lévő útkereszteződésben. Éppen úgy, ahogy azt a Szatmár.ro egy évvel ezelőtt javasolta.

„A jelentős mértékű kamionforgalom igen veszélyessé teszi ezt a kereszteződést. Úgy döntöttünk, mindenképpen tennünk kell valamit a forgalom lassítása érdekében. A másik változat egy forgalmi lámpa kihelyezése lett volna. A legolcsóbb megoldás azonban a körforgalom kialakítása", magyarázta a Szatmár.ro megkeresésére Marcela Papici alpolgármester, a Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke.

Papici elárulta, már meg is rendelték azokat a műanyag elemeket, amelyekből az ideiglenes körforgalmat kialakítják. Reményét fejezte ki, hogy ezek a következő hét végéig megérkeznek és akkor az azt követő napokban ki is építik a körforgalmat.

Noha egyes vélemények szerint az Ady Endre, a Rodnei, a Gheorghe Baritiu és a Lacrimioarei utcák sarkán nincs elegendő hely ahhoz, hogy a kamionok számára is használható körforgalmat ki lehessen alakítani, mindenképpen érdekes, hogy a Szatmár.ro korábban már a városvezetők figyelmébe ajánlotta az ötletet: 2012 februárjának végén ezen elképzelés kapcsán is kérte Olvasóit, írják meg, mit változtatnának a város forgalmán.

Nem ez az egyetlen útkereszteződés, ahol az utóbbi időben megváltozott a közlekedési rend, azt követően, hogy a Szatmár.ro felhívta rá a figyelmet! A tavaly augusztus végén Balesetveszélyes útkereszteződések Szatmárnémetiben - nem csak kezdőknek című cikkünkben hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a Kispiac mellett, a Ceahlaului, Párizs és a Wölfenbüttel utcák kereszteződésénél egy minimális változtatással egyértelműbbé lehetne tenni a forgalmat.

A Ceahlaului utcán közlekedők közül „ a legtöbben... úgy gondolják, csak a Wolfenbüttel utcán haladóknak kell elsőbbséget adnia, figyelmen kívül hagyva azt az alig 30 méteres szakaszt, amely összeköti a Párizsi utcát a Wolfenbüttel utcával", írtuk akkor, felhívva a figyelmet, hogy a klasszikus jobbkéz-szabály miatt ezeknek is elsőbbség jár.

A Ceahlaului utca sarka 2012 augusztusában

Nem tudni, hogy a cikknek volt-e vajmi hatása, az viszont biztos, hogy az előző hetekben megváltozott a forgalmi rend. A Párizs utca felől érkezőknek ezentúl a Stop tábla miatt elsőbbséget kell adniuk a Wolfenbüttel és a Ceahlaului utcán haladóknak, míg utóbbiak számára a „az elsőbbségadás kötelező" tábla csak méterekkel odébb, a Wolfenbüttel utca közvetlen közelében válik kötelezővé.

A Ceahlaului sarka napjainkban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: