2013-03-01 14:51:00• hírek • Kocsis Zoltán

Lőttek a Pannónia hotel előtti parkolásnak?

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal apparátusának részét képező Közlekedésbiztonsági Bizottság döntése értelmében hamarosan oszlopokat helyeznek ki a Pannónia hotel elé, hogy az autósok ne tudjanak a járdára parkolni. Hasonló várható a Kazinczy utca Láncos templom felőli sarkán is.

A Közlekedésbiztonsági Bizottság e heti ülésén több jelentős döntés is született. Ezek közül az egyik, hogy a Retezatului utcán egyirányusítják a forgalmat a Constantin Brancoveanu utca sarkától a Mihail Kogalniceanu utca irányába. Szintén jelentős változás, hogy az Anderco utcáról ezentúl csak jobbra lehet majd ráfordulni az Octavian Goga (Hegyi út) sugárútra. Ez kellemetlenül érintheti azokat, akik a Billa beváráslóközpontból a központ felé szeretnének kifordulni, ám a nagy forgalom miatt ezen manőverre amúgy is kevés volt az esély.

A két fontos változtatás mellett a Bizottság végre felveszi a harcot azokkal, akik a Pannónia hotel előtti járdát használták parkolónak. A csütörtöki városi tanácsülésen Láng László fel is tette a költői kérdést, hogy ezen, általában méregdrága autók tulajdonosait miért nem lehet soha megbüntetni?

Szó mi szó, főleg augusztusban luxusautó-szalon kiállításán érezhetik magukat az egyre siralmasabb állapotban lévő Pannónia hotel előtt elsétálók. Az utóbbi időben hasonló a helyzet a Kazinczy (Stefan cel Mare) utca Láncos templom felé eső sarkán is: a gyalogosoknak a járdán kell kerülgetniük az ott parkoló autókat.

Érdekes megnézni, hogy itt vannak ugyan masszív beton virágtartók, amelyek egyik célja pont az, hogy az autók ne tudjanak a járdára parkolni,  ám azokat valakik ügyesen félretolták az útból!

Marcela Papici alpolgármester, a Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke elmondta, hogy oda is oszlopokat helyeznek majd ki. Akárcsak az Árpád (Vasile Lucaciu) és a Csokonai (Tudor Vladimirescu) utca sarkára is.

Amint az alábbi fényképek bizonyítják, talán nem ártana oszlopokat kihelyezni a Szabadság tér és a Kazinczy utca sarkára sem: a gyalogosátjárót kihasználva ott is fel lehet hajtani a járdára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: