2012-09-12 09:42:15• hírek • Szatmár.ro

Lóravaló nemzet - a magyar közmédia a Nemzeti Vágtán

A Nemzeti Vágta idén az ötödik születésnapját ünnepli, erdélyi előfutamát a nézők júliusban a Dunán láthatták. A szeptember harmadik hétvégéjén megrendezésre kerülő eseménysorozatra a szervezők népes közönséget várnak. Idén a közmédia jóvoltából lehetnek a nézők a verseny részesei.

A Nemzeti Vágta a magyar települések legnagyobb seregszemléje. Az esemény középpontjában továbbra is a magyar tradíciókra épülő történelmi hangulatú lovasverseny áll. A rendezvény látogatottságának és televíziós nézettségének köszönhetően a Nemzeti Vágtára nevezők és lovasaik országos hírnévre tesznek szert és a győztesek dicsőséget szereznek az általuk képviselt falvaknak, városoknak.

A budapesti Hősök terén rendezik meg szeptember 14-16. között a Nemzeti Vágtát. A rangos esemény a magyar-összefogás szép példája, és a nemzeti öntudat erősítésének fontos eszköze.  A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a Nemzeti Vágta szervezőivel aláírt stratégiai együttműködési megállapodás alapján idén a hétvége fontos szereplőjévé vált. Ennek nyomán a Nemzeti Vágta, köztük az egyik elővágtája, a Székely Vágta minden versenyét a közszolgálati csatornák közvetítik, és műsoraikban is kiemelt figyelmet fordítanak az eseményekre és a hozzájuk kapcsolódó rendezvényekre.

Noha a Duna immár második alkalommal közvetítette Erdélyből a Székely Vágtát, a Nemzeti Vágta egyetlen hivatalos külhoni előfutamát, az ötödik születésnapját ünneplő viadalt a közmédia a fővárosból először adja élőben. A helyszínre kihelyezett stúdióból Novodomszky Éva és Szujó Zoltán műsorvezető tájékoztatja a nézőket az aktuális tudnivalókról, a futamokat Knézy Jenő kommentálja.  A műsorkészítés hátterét 21 kamera, nagy létszámú stáb, az open-stúdió, valamint az interjúkat készítő „száguldó" stáb biztosítja. A nézők a szombati napról két húszperces összefoglalót láthatnak (17.50, 22.45 M1), a döntőt vasárnap szintén az M1 közvetíti (17.30).

Erdélyben, a Maksa községhez tartozó Óriáspince-tetőn tartott megmérettetésen a 19 éves, Csíkdelne színeiben induló, gyergyószentmiklósi lány, Keresztély Beáta és Herceg lova vitte a pálmát. „Az eredmény mindenképpen kötelez, s ezért a budapesti versenyre keményen edzek - avat be a felkészülésbe Keresztély Beáta, a Székely Vágta győztese. - Csíkdelnén, a fővárosihoz hasonló méretű pályán készülök, s sokan edzőtársként segítik munkámat. Az előfutamokon mindenképpen túl szeretnék jutni, s csak aztán gondolok a döntőre."

A hétvégén a nézők nem csupán a képernyő előtt, hanem a Hősök terén is találkozhatnak az MTVA népszerű képernyőseivel és az új arculat landart-elemeivel. A közmédia sátrában a Maradj talpon! versenyző-toborzót tart és szombat délután Kaszás Géza vadonatúj Vágtass Velem! című lovas műsorába is beavatják a jelenlevőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: