2010-11-05 15:55:48• hírek • Póti Orsolya

Újabb lopott gépjárműre bukkantak

A megyei határrendészek eljárást indítottak egy ukrán állampolgár ellen, mivel a vizsgálatok szerint egy Csehországból lopott gépjárművel akart kijutni az országból.

A megyei határrendészek ebben az évben összesen húsz külföldről lopott gépjárművet fedeztek fel az ellenőrzési munkálataik során - áll a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség tájékoztató anyagában. Csütörtök este 23 óra körül a Halmi Határátkelőnél újabb lopott autót függesztett fel a hatóság.

A rutin ellenőrzések során többek között a 48 éves K. Vasyl ukrán állampolgár iratait vizsgálták át, aki Volkswagen Caravelle típusú gépjárműjével szerette volna elhagyni az országot. Az ellenőrök átvizsgálták a gépjármű iratait is, és a részletesebb vizsgálatok után kiderült, hogy az autót 2010 szeptemberétől lopottnak van nyilvánítva Csehországban.

A gépjárművet a Felügyelőség területére szállították a további vizsgálatok miatt, az ukrán állampolgár ellen pedig eljárást indítottak.

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség november 5-i közleménye szerint, 2010 elejétől húsz külföldről lopott gépjárművet fedeztek fel a határrendészet emberei. A legtöbb lopott gépjármű, azaz nyolc az olaszországi nyilvántartásban szerepel, a többit pedig Franciaországból, Magyarországból és Csehországból hozták át. Az érintettek többnyire román állampolgárok, de ukrán és magyar állampolgárok ellen is indítottak eljárást ez ügyben.


Most Csehországból ellopott autóra bukkantak
Most Csehországból ellopott autóra bukkantak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: