2010-12-23 12:22:11• hírek • Póti Orsolya

Lopott luxusautóval a határon

Lopott luxusautóra bukkantak szerda este a Szatmár megyei határrendészak a Petei Határátkelőnél zajló rutinellenőrzések folyamán.

A Petei Határátkelőnél december 22-én, este 23 óra körül a 31 éves F. Adrian Nelu, egy avasfelsőfalúból származó francia állampolgár akarta elhagyni az országot Bentley Continental típusú gépjárműjével, amelyre román rendszámtábla volt felfüggesztve.

Az ellenőrzések során a határrendészek elkérték a sofőr dokumentumait, valamint az autó papírjait is. F. Adrian Nelu az autó franciaországi dokumentumait mutatta fel, amely egy másik román állampolgár nevén szerepelt. A további vizsgálatok során a határrendészet emberei kiderítették, hogy a szóban forgó gépjárművet Németországban ez év novemberétől lopottnak nyilvánították.

F. Adrian Nelu a helyszínen elmondta: ő egy francia kereskedelmi központban dolgozik, mint eladó, és két héttel ezelőtt felkereste őt egy bukaresti illető, aki két kereskedelmi központ tulajdonosa. Az illető felajánlotta neki a Bentley Continental típusú autót 85.000 euró ellenében. A sofőr Bukarestig utazott, és megvásárolta a vizsgálatok folyamán lopottnak nyilvánított autót.

Jelenleg a férfi ellen eljárást indítottak lopásban való bűnrészesség miatt, az autót pedig a Határrendészeti Felügyelőség területére szállították további vizsgálatok folyatása miatt.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: