2010-08-04 16:38:29• hírek • Póti Orsolya

Lopott teherautóval közlekedett

Hamis nyilvántartási számmal rendelkező, lopott járműre bukkantak rá a határrendészek a rutin ellenőrzések során. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

A Petei Határátkelőnél augusztus 3-án éjszaka egy Renault típusú teherautóval és egy Krone márkájú utánfutóval akart átjutni a 31 éves M. Balázs Magyarország területére. A járművek magyar nyilvántartási számmal voltak ellátva, azonban a dokumentumok ellenőrzése során kiderült, hogy a magyar állampolgár nem tudta felmutatni sem a teherautó, sem az utánfutó nyilvántartási bizonyítványait.

A határrendészek tovább folytatták az ellenőrzést egy másik közös érintkezési pontnál  (Ártány-Bors) ami során kiderül, hogy a két járművet idén februárban lopták el Magyarországról.

A sofőr azt nyilatkozta, hogy az elmúlt hétvégén felvette vele a kapcsolatot egy másik magyar állampolgár, és arra kérte, hogy vezesse a járműveket Romániából Magyarországra. M. Balázs eljött értük, de nem tér haza büntetlenül. A határrendészet eljárást indított ellene elhallgatott lopás bűncselekménye miatt, továbbá hamis regisztrációs számmal rendelkező jármű vezetése, illetve be nem jegyzett utánfutó vontatása miatt.

A határrendészek tovább nyomoznak az ügyben, és megpróbálják felkeresik mindazokat, akiknek közük van a bűntetthez.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: