2009-07-02 16:59:34• hírek • Gozner Gertrud

Egyre több a lopott motorbicikli

Az év eleje óta a Szatmár Megyei Határrendőrség tizennégy darab lopott motorbiciklit foglalt le a határátkelőkön és a megye útjain végzett rutinellenőrzéseik során. A robogók tulajdonosai ellen minden esetben lopásban való bűnrészesség címén folytatnak nyomozást.

Számos esetben állítottak meg a határrendészet munkatársai a megyében azokat a fiatalokat, akik Olaszországból lopott motorbicikliket és robogókat vezettek. Kilenc darabot az Avasfelsőfalui körzet járőrei fedeztek fel, két darabot a nagytarnai határrendészet munkatársai találtak meg, három járművet a Petei Határátkelő dolgozói kutattak fel. Egyedül a június hónap folyamán az avasfelsőfalui körzet határrendészei hat darab ilyen motorbiciklit találtak, amelyekről a vizsgálat során kiderültek, hogy lopottak.

A járművek tulajdonosai többnyire fiatalok, 18 és 32 év közöttiek, és mindannyian egyhangúan azt nyilatkozták, hogy valamelyik környező településen lakó egyénektől vásárolták 700 és 1200 euró közötti összegekért anélkül, hogy adásvételi szerződést kötöttek volna. Néhány robogót már be is jegyeztek a helyi hivataloknál. Viszont minden egyes jármű rendszámtábláját vagy házilag rögtönözték, vagy egy másik motorbicikliről szerelték át. Sőt, néhány esetben a motorok nem rendelkeztek semmiféle forgalmi azonosítóval.

Az Avasfelsőfaluban talált motorbiciklik közül nyolc darabot Rómából, egyet pedig Torinóból loptak el. Mindegyik járművet a vizsgálatok idejére lefoglalta a határrendészet.


Tizennégy motort foglalt le az idén a határrendészet.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: