2010-08-20 15:36:04• hírek • Szatmár.ro

Célkeresztben a lopott gépjárművek

Az autó- és más gépjárművek lopása egyre inkább terjed megyénkben is, ezért úgy a határrendészek, mint a megyei rendőrség gyakrabban ellenőrzi a gépjárműveket. A határrendészek inkább a külföldi rendszámmal ellátott gépjárművek iratait ellenőrzik.

A megyénkben tevékenykedő autótolvajok jellemzően a francia, olasz, cseh és magyar gépjárműveket kedvelik. A határrendészek napi jelentéseiben egyre több hír számol be arról, hogy kik és honnan érkeztek lopott autóval, motorbiciklivel vagy egyéb tehergépjárművel.

Augusztus 19-én, csütörtök este 19 óra körül egy lajosvölgyi (Certeze) férfi Keeway Hurricane márkájú motorbiciklivel hajtott, amikor megállították az Avasfelsőfalui határrendészek. A 27 éves P. lucian által irányított motorbiciklin nem volt rendszámtábla, és az illető nem tudta felmutatni a gépjármű iratait sem. A helyszínen végzett vizsgálatok után kiderült, hogy a motorbiciklit 2007. márciusában lopták el Franciaországból. A motor „tulajdonosa" azt nyilatkozta, hogy a járművet 500 lejért vette egy szintén lajosvölgyi állampolgártól, anélkül, hogy adás-vétel szerződést kötöttek volna. A határrendészek a motort lefoglalták, és eljárást indítottak.

Szintén csütörtökön, délután 12 óra körül a Halmi Határátkelőnél egy 42 éves ukrán hölgy, B. Olexandra iratait ellenőrizték. A hölgy egy Mercedes Vito típusú személygépjárművel szeretett volna bejutni az országba. A rutin vizsgálatok után kiderült, hogy a csehországi jelzésű autó lopott. A járművet lefoglalták, az ukrán hölgy ellen pedig eljárást indítottak lopás miatt.


A lopott Mercedes Vito
A lopott Mercedes Vito


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: