2011-04-13 15:09:35• hírek • Póti Orsolya

Lopott autókra bukkantak

Az autó- és más gépjárművek lopása egyre inkább megyénkben is terjed, ezért úgy a határrendészek, mint a megyei rendőrség gyakrabban ellenőrzik a gépjárműveket. Az április 12-i ellenőrző akció során két autót is lefoglaltak a hatóság emberei.

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség és a megyei rendőrség munkatársai április 12-én, kedden ellenőrző akciót végeztek a megyeközpontban, melynek során két lopottnak nyilvánított gépjárművet is lefoglaltak.

Az akció keretében kedd délután 13 óra után kevéssel egy Seat Leon típusú gépjármű sofőrjét állították meg a határrendészek rutinellenőrzés végett. Mint kiderült az autó nem a sofőr, hanem egy másik szatmári férfi tulajdonában állt, aki azt vallotta, hogy nemrég vásárolta a gépjárművet 10.000 euróért egy másik szatmári lakostól. A vizsgálatok során kiderült az autó Magyarországon lopottnak van nyilvánítva.

16 óra körül egy szatmári férfi Volkswagen Tuareg típusú autójával hajtott, amikor megállították a határrendészek. Mint kiderült az autó egy szatmári kereskedelmi vállalat tulajdonában áll, de mint kiderült Olaszországból lopták el. A gépjármű sofőrje nem volt tudatában annak, hogy az autó lopott lett volna.

A határrendészeti felügyelőség mindkét esetben eljárást indított lopásban való bűnrészesség miatt. A két - összesen mintegy 30.000 értékű - gépjárművet a felügyelőség területére szállították további vizsgálatok végett.



 

Két lopott gépjárműt foglaltak le a szatmári határrendészek
Két lopott gépjárműt foglaltak le a szatmári határrendészek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: