2011-10-07 17:58:19• hírek • Póti Orsolya

Lopott gépjárműveket foglaltak le a határrendészek

Megyénkben is terjed az autók és egyéb gépjárművek lopása, ezért úgy a határrendészek, mint a megyei rendőrség munkatársai egyre gyakrabban ellenőrzik a gépjárműveket. Az október 7-i ellenőrző akció során két személy ellen is bűnvádi eljárást indítottak autólopás miatt.

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai október 7-én, pénteken ellenőrző akciót végeztek Avasfelsőfalúban és Szatmárnémetiben is. Az akció keretében csütörtök délelőtt egy BMW Mini One típusú, Olaszországba bejegyzett gépjármű sofőrjét - a 18 éves C. Angelot - állították meg a határrendészek rutinellenőrzés végett.

A határrendészek elkérték a fiú személyes iratait és a gépjármű iratait is, azonban az utóbbit a sofőr nem tudta felmutatni. A mélyebbre ható vizsgálatok végett a hatóság megállapította, hogy az autó 2011 szeptembere óta lopottnak van nyilvánítva.

Ugyanaznap este 20 óra körül a megyeközpontban is ellenőrzitek a határrendészek, és az akció során a 41 éves S. Marta Margaretat, egy Land Rover típusú gépjármű vezetőjét állították meg .

Mint kiderült az autó 2010 szeptembere óta lopottnak van nyilvánítva Magyarországon. S. Marta azt vallotta, az autót nemrég vette 10.200 euróért egy szatmári férfitól, de arról nem volt tudomása, hogy a gépjármű lopott.

A határrendészeti felügyelőség mindkét esetben eljárást indított lopásban való bűnrészesség miatt, a két gépjárművet a felügyelőség területére szállították további vizsgálatok végett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: