2007-03-03 21:11:03• hírek • Szatmár.ro

Lopott festményt találtak Spielbergnél

 Évek óta körözte az FBI Steven Spielberg egyik kedvenc Rockwell-festményét
Lopott festmény lapult Steven Spielberg magángyűjteményében. Norman Rockwell képét, az Oroszországi osztálytermet két évtizeddel ezelőtt fújták meg egy galériából.
 
Az FBI azonosította Spielberg kedvencét

Az Oscar-díjas filmrendező 1989-ben vásárolta meg egy kereskedőtől, de egészen a legutóbbi napokig nem tudta, hogy a festményt ellopták. Most is csak véletlenül derült fény az igazságra: Spielberg munkatársai felfedezték a képet az FBI körözött művészeti alkotásokat bemutató honlapján.

Az FBI szakértők bevonásával azonosította a festményt, melynek értékét 700 ezer dollárra becsülik. Speilberg együttműködik az FBI-jal, de a képet mindaddig magáénak tudja, amíg le nem zárul a vizsgálat és ki nem derül, ki a jogos tulajdonos - közölte a rendező szóvivője.

Galériából lopták el

A képet egykor kiállító galéria egy volt munkatársa elmondta, hogy 1988-ban valaki megvásárolta 25 ezer dollárért a festményt. A megállapodás értelmében a mű a kiállítás végéig a galériában maradt volna. Ám egy éjjel egy ismeretlen betörte az üvegajtót és ellopta a képet. A galéria így kénytelen volt visszaadni a vételárat.

 

Spielberghez egy évvel később került a festmény, de az eddigi információk szerint a rendezőnek fogalma sem volt annak előéletéről. Steven Spelberg egyébként régóta nagy rajongója és gyűjtője Norman Rockwell képeinek.

velvet.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: