2011-11-03 11:58:07• hírek • Póti Orsolya

Lopott autót tartóztattak föl a határőrök

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség autólopás vádjával indítottak eljárást egy konstancai férfi ellen. Mi több a sofőr hajtási engedélye is hamisnak bizonyult.
A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség autólopás vádjával indítottak eljárást egy konstancai férfi ellen. Mi több a sofőr hajtási engedélye is hamisnak bizonyult.

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség autólopás vádjával indított eljárást egy konstancai férfi ellen. Mi több az ellenőrzés során a sofőr hajtási engedélye is hamisnak bizonyult.

A november 2-i ellenőrző akció keretében a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai egy Fiat Panda típusú gépjármű vezetőjét állították meg a megyeközpontban. Mint kiderült az autó sofőre a 28 éves P. Marian Konstanca megyei lakos volt.

A határőrök a sofőr személyes iratai mellett a gépjármű dokumentumait is elkérték. A férfi felmutatott egy, a litván hatóság által kibocsájtott hajtási engedélyt, amely nem tűnt hitelesnek, sőt a gépjármű iratain is hiányosságokat észleltek. Rövid ellenőrzés után kiderült, hogy az autó 2011 októberétől lopottnak van nyilvánítva Olaszországban. 

P. Marian azt vallotta: az autót év elején vásárolta egy zilahi férfitól 2.500 eurórét, de még nem kötötték meg az adás-vételi szerződést, mert abban egyezett meg az eladóval, hogy amikor megkapja a gépjármű eredeti papijait még 700 eurót ad át neki.

A hamis hajtási engedély kapcsán a férfi azt vallotta, hogy az engedélyt 2005-ben kapta Litvániában egy litván állampolgártól, aki első látásra rendőrnek tűnt. A férfi annak ellenére, hogy nem sikerült a KRESZ-vizsgája, azt véli, hogy a jogosítványa érvényes... A határőrök ennek is utána néztek, és kiderítették: a férfi nem rendelkezik hiteles, a román hatóság által kiadott vezetői engedéllyel.

A határrendészek P. Marian ellen bűnvádi eljárást indítottak, a 10.000 euró értékű gépjárművet pedig a felügyelőség székhelyére szállították további vizsgálatok végett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: