2018-12-10 09:08:14• hírek • MTI

Lopni akart, de tömegpánikot okozott

Őrizetbe vett az olasz rendőrség egy 15 éves fiút, aki a gyanú szerint paprikaspray-t fújt szét szombatra virradó éjjel egy zsúfolt éjszakai klubban, aminek következtében pánik tört ki a tömegben, és hat embert halálra tapostak - jelentette hétfőn az olasz sajtó.

A fiatalembert a szórakozóhelyen felvett videofelvételek és szemtanúk beszámolói alapján azonosították. A felvételeken látható, hogy a baseball-sapkát és orrát, száját elfedő maszkot viselő fiú spray-t fúj a tömegbe egy olasz rapper koncertjén.  Az ügyészség a következő órákban hallgatja ki.
 

A hatóságok feltételezése szerint a fiú nem önvédelemből, hanem szándékosan használta a paprikaspray-t: azért ment a koncertre, hogy lopjon, és miután valakinek a nyakából leszakított egy arany nyakláncot, megfújta a spray-t, hogy kavarodást keltsen és elterelje magáról a figyelmet. Az olasz sajtó szerint a diszkókban már ismert az úgynevezett spray-banda, amely így fosztja ki a közönséget. Annak a gyanúja is felmerült, hogy más történt: „egyszerű” vagányságról volt szó, mivel a fiatalok között divatként terjed hogy a koncerteken paprikaspray-t fújnak egymásra. Sajtóértesülések szerint a fiatalkorú otthonában kábítószert találtak.
 

A spray-t fújó fiatalember pánikot robbantott ki a koncert kezdetére váró közönségben: a majdnem kizárólag tinédzserekből álló tömeg kiáramlott a teremből, de súlyuk alatt az egyik kijárati rámpa összeomlott. A tömeg agyonnyomott 5 fiatalt és az egyikük édesanyját, aki testével védte meg 11 éves lányát. A hét súlyos sérültből négynek még mindig válságos az állapota.
 

Corinaldo kisváros Lanterna Azzurra szórakozóhelyét a hatóságok lezárták. A legfrissebb információk szerint a 469 férőhelyes diszkóba 680 jegyet adtak el, de a jelenlevők szerint ennél is sokkal többen voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: