2011-12-14 13:54:46• hírek • Szatmár.ro

Lopják az útjelző táblákat

Csehi a rendőrséghez fordult: meg kell állítani a forgalomirányító táblák tolvajait.

Szatmár megyében egyre gyakoribb jelenség, hogy lába kél az útjelző tábláknak - erről Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke kedden értesítette Talos Constantint, a Szatmár Megyei Rendőrség vezetőjét. Csehi szerint a problémát mielőbb meg kellene oldani, hiszen komoly balesethez is vezethet egy-egy eltüntetett stoptábla. A tanácselnök tervei között szerepel a kapcsolatfelvétel az ATOP-al, azaz a Közrendért Felelős Területi Hatósággal is, ugyanis a jelenség megszüntetése kiemelkedően fontos feladat.

- Nem tudjuk, hogy milyen okból lopják el ezeket a táblákat. Még az is lehet, hogy valaki szőlőkarónak akarja használni a fémoszlopokat, de nem gondol bele, hogy mekkora kárt okozhat akár emberéletben is azzal, hogy eltávolít mondjuk egy elsőbbségadásra kötelező táblát. Ha baleset történik emiatt, és valaki meghal, már hiába keressük a felelősöket, egy emberélet odavan - mondja Csehi Árpád.

A tanácselnök számításai szerint a balesetveszély mellett azzal is számolni kell, hogy komoly kiadást is jelentenek az eltüntetett táblák. Egy közlekedési tábla oszloppal, a betonból készült alapból és a szerelési munkálatokkal összesen 400-500 lejbe kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: