2013-02-14 18:52:35• hírek • Kocsis Zoltán

Községek közötti vetélkedőt tervez a megyei tanács

Új székhelye lesz a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központnak, jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón Felician Pop igazgató. Adrian Stef megyei tanácselnök elárulta, a megyei községei közötti, a néphagyományokat bemutató verseny meghirdetésére készülnek.

A Széchenyi (1. Decembrie) utca 11. szám alatti székhely elveszítése után a Központnak új otthon után kellett néznie. A keresgélés nem tartott sokáig, így biztossá vált, hogy az idei év során a Gabriel Georgescu utca 16 szám alatti ingatlanba költöznek át. Az épület a Szatmár Megyei Tanács tulajdonában van, eddig karitatív tevékenység folyt benne, ám annak megszűntével a Központ rendelkezésére áll - némi felújítás után.

Felician Pop elmondta továbbá, hogy a Központ eddigi két kiadványa, a Citadela és az Alfazet órái meg vannak számlálva: helyüket a negyedévente megjelenő Conjunctii Culturale veszi majd át.

A sajtótájékoztatón részt vevő Adrian Stef tanácselnök elárulta, hogy a megyei tanács készül meghirdetni egy olyan kulturális versenyt, melyen a megye községei méretnének meg. A győztes fődíja pedig az lenne, hogy a megyei tanács felújítja a kultúrotthont.

Egy másik cél, hogy létrehozzanak egy néptánccsoportot, amely hozzájárulna a románok, svábok, magyarok, ukránok, romák hagyományainak megőrzéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: