2011-11-24 08:41:34• hírek • MTI

Londoni Leonardo-belépők - 2000 lejért

Csillagászati felárakon kínálják a londoni Leonardo-kiállítás belépőit a "másodforgalmazók": aki lekésett a reneszánsz művészóriás alkotásaiból összeállított, példátlan gazdaságú anyag jegyeinek hivatalos értékesítéséről, az már csak 400 fontért (közel 2 ezer lej) juthat hozzá egy-egy belépőhöz.

A kiállítás - ötévi előkészítő munkával - a londoni Nemzeti Galériában nyílt meg a minap, és februárig látogatható. A sajtókritikusok elragadtatott méltatásaival kísért rendezvény teljesen lázba hozta londoni művészetkedvelőket, akik néhány nap alatt elkapkodták a National Gallery internetes értékesítő rendszerén kínált belépőket.

A képtár napi 500 jegyet közvetlen pénztári értékesítésre is elkülönített, és ezekért mindennap ezrek állnak sorba három-négy órát.

Aki azonban itt sem jár szerencsével - vagy nincs kedve hajnalok hajnalán letáborozni a bizonytalan siker reményében a Nemzeti Galéria Trafalgar téri épületének tövében -, az kénytelen az internetes másodkínálatban már megjelent jegyekért 20-25-szörös felárat fizetni. A hivatalos értékesítésben 16 fontért árult belépőket szerdán már 400 fontért hirdették az online másodterjesztők egyebek mellett az eBay aukciós portálon.

A londoni Nemzeti Galéria szerdán felszólította ezeket a portálokat a jegyek terjesztésének azonnali beszüntetésére, és felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy a hivatalos árusításon kívül értékesített belépők érvénytelenek, és visszatérítés sem jár értük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: