2019-03-25 09:46:59• hírek • Hirado.hu / Mirror.co.uk

Londonból New Yorkba fél óra alatt? Tíz év múlva nem lesz lehetetlen

Foto: SpaceX
Foto: SpaceX

Az elemzők szerint az űrutazás helyettesítheti a hosszú távú repülőutakat a következő évtizedben. Ha minden a tervek szerint halad, tíz év múlva nem kizárt, hogy a légiközlekedési társaságok fél óra alatt Londonból New Yorkba repíthetik utasaikat – írja a Mirror.

A svájci USB Bank nemrégiben a befektetőknek szóló feljegyzésében arról írt, hogy  a nagy sebességű, űrben történő utazás több milliárd dolláros üzletté válhat, és helyettesítheti a nagy távolságon közlekedő járatokat.

 

 

Az az elképzelés, hogy az utasokat rakéták szállítanák egyik városból a másikba az űr „szélén” haladva, mintegy 27 ezer kilométer per órás sebességgel. Az USB Bank jelentésében azt írta, hogy a SpaceX „hajói” Londonból 29 perc alatt érnének New Yorkba. De Sydney-be se lenne sokkal hosszabb az út: az utasok 51 perc utazást követően már az ausztrál kontinensre léphetnének.

 

Elon Musk már korábban is beszélt arról, hogy egy olyan technológia fejlesztésén dolgoznak, amely lehetővé teszi, hogy az emberek egy óra alatt eljuthassanak a föld bármely pontjára egy hagyományos repülőjegy áráért.

 

A jelenleg fejlesztés alatt álló Starship rakéta egyszerre száz embert tud majd a világ egyik pontjára a másikra repíteni. A távoli jövőben pedig ez a szerkezettel a Holdra és a Marsra is eljuthatunk.

 

Az USB elemzői szerint nagy potenciál rejtőzik az űrturizmusban. Ez pedig versenyt generál olyan vállalatok között, mint Elon Musk SpaceX-e, Richard Branson Virgin Galactic-a és Jeff Bezos Blue Origin-je. Jelenleg is ez a három vállalat küzd azért, hogy utasokat szállíthasson a világűrbe.

 

A Virgin Galactic tavaly év végén érte el a világűr határát. A Blue Origin pedig több sikeres tesztet végzett el a New Shepard űrhajójával, és még az idén szeretne turistákat küldeni az űrbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: