2010-04-05 08:13:44• hírek • MTI

London területén is éltek dinoszauruszok

London területén is élhettek egykoron dinoszauruszok, legalábbis erre enged következtetni az a kövület, amelyre egy útépítő munkás talált rá kátyúzás közben a brit főváros Harrow kerületében.

A munkás értesítette a Portsmouthi Egyetem paleontológusait, és a szakemberek megállapították hogy egy őshüllő "behúzható" karmáról van szó - olvasható a Harrow Observer kerületi lap online kiadásában.
A kutatók szerint még korai lenne megmondani, milyen őshüllő csontmaradványáról van szó, ám a helyi geológusok máris Harrowsaurusnak nevezték el a lényt.

Norman Carr, a helyi régészeti egyesület tagja szerint az "ölésre" való karomból ítélve a Harrowsaurus ragadozó lehetett, amely leginkább növényevő dinoszauruszokkal táplálkozhatott.

Londonban a legutóbbi dinoszauruszlelet még az 1860-as években került elő a Baker utcában, a Metropolitan metróvonal építésekor. Ez egy iguanodonfosszília volt, a 130-120 millió évvel ezelőtt élt testes, háromtonnás növényevő jellegzetessége a nagy, hegyes hüvelykujjtüske volt, amelyet vélhetően a ragadozók elleni védekezésre és az élelem összegyűjtésére használt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: