2012-07-27 07:46:44• hírek • MTI

London 2012 - Már óriási a nyüzsgés az olimpiai faluban

A szervezők tájékoztatása szerint a játékok ideje alatt többek között 25 ezer kiló kenyér, 232 tonna burgonya, 75 ezer liter tej, valamint 330 tonna gyümölcs és zöldség fogy majd a faluban.

A pénteki megnyitó előtt már óriási a nyüzsgés az olimpiai faluban, a sportolók és kísérőik nagy része megérkezett a XXX. londoni nyári játékokra, így az utcákon a résztvevők színes kavalkádja fogadja a látogatókat.

Az utóbbi ötkarikás eseményekhez viszonyítva a mostani falu kompaktabb, "mindössze" 36 hektáron terül el, de mindennel ellátja a lakóit, amire szükségük lehet. A körülbelül 16 ezer vendéget 2818 apartmanban, összesen több mint 250 ezer négyzetméteren helyezték el, s egy-egy hálószoba maximum kétszemélyes. Az egyszerű berendezésű lakásokba többek között mintegy 16 ezer ágyat, 9 ezer szekrényt, 11 ezer kanapét és 22 ezer párnát szállítottak.

A magyar küldöttség a románokkal egy épületben lakik, közvetlenül a falu bejáratával szemben, s ezt már messziről látni, a feljebb lévő szintek erkélyeit ugyanis a piros-fehér-zöld lobogó díszíti. A sportolók valamennyi szolgáltatást, így a központi étkezdét, a fitnesztermeket, a játéktermet és a tetszetős, ápolt parkokat is könnyen, néhány perces sétával elérhetik.

A központi étkezde inkább hangárra, mint étteremre emlékeztet. A bejárattól ameddig a szem ellát, különböző kontinensek,  országok ételeit kínálják a versenyzőknek, azaz mindenki találhat fogára valót. A 24 órán át nyitva tartó létesítményben egyszerre ötezren csillapíthatják éhségüket, s a gyors kiszolgálásnak köszönhetően sorban állni sem kell.

A fitnesztermek a legmodernebb eszközökkel felszereltek, az úgynevezett pihenőteremben, a The Globe-ban pedig többféle szórakozási lehetőség - billiárd, videó- és társasjátékok, könyvek, újságok - várja a versenyzőket.

Az olimpiai falu lakóépületei

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: