2012-07-25 16:37:07• hírek • Jancsó Kornél, MTI

London 2012 - Fő a biztonság!

Jóllehet a XXX. nyári olimpia hivatalosan csak pénteken kezdődik, a londoni ötkarikás játékok biztonságát garantálni hivatott erők már a versenyek startja előtt "csúcsformát" mutatnak.

A brit főváros utcáin, a fontosabb középületek, intézmények előtt és közelében fegyveresek strázsálnak, az ötkarikás központnak számító Olimpiai Parkba pedig csak szigorú és alapos átvizsgálás után lehet bejutni.

Az úgynevezett shuttle buszok, vagyis a hivatalos médiahotelek és a fő sajtóközpont (MPC) között közlekedő autóbuszok - a gyorsabb haladást megkönnyítő olimpiai sávot használva - az MPC előtti biztonsági gyűrűnél rakják ki utasaikat, de előbb még a járművek is "röntgenen" esnek át: speciális szerkezeteikkel akna-fellelésre kiképzett katonák pillantanak be a buszok alá, esetleges robbanószerkezetek után kutatva. Egy katona az emeletes buszra felszállva ellenőrzi, nem ül-e illetéktelen személy a járművön.

A bombakeresők mellett az úttestbe rejtett acélcsapdák is a járműves behatolás meghiúsítására szolgálnak, imitt-amott pedig célzatosan felhalmozott homokzsákhalmazok jelzik, adott esetben a mesterlövészek is bevetésre készek.

Az Olimpiai Park megközelítésének tilalmára hatalmas táblák hívják fel a figyelmet, így tilos a környéken a gyalogos forgalom, sem kerékpárral, sem kismotorral nem lehet túl közel hajtani a kerítéshez. Csak az akkreditált járműveket engedik át az ellenőrző pontokon. A nézők kizárólag tömegközlekedési eszközökkel juthatnak el az Olimpiai Parkba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: