2009-10-21 16:02:34• hírek • Szatmar.ro

Loeb nem indulhat Abu-Dzabiban

Ecclestone szerint Ayrton Senna tragikus  halála jó tett a Forma1-nek.

Bár a nemzetközi sajtó már kész tényként kezelte, úgy tűnik, Sebastian Loeb mégsem vehet részt a Toro Rosso színeiben a Forma1 szezonzáró, Abu-Dzabi Nagydíján. Egyik fél sem gondolta meg magát, az ok a Nemzetközi Automobil-szövetségnél (FIA) keresendő: a rali többszörös bajnoka nem kapta meg az induláshoz szükséges szuperlicenszet.  Ezt a francia sztár WRC-s csapata, a Citroen jelentette be.

Loeböt azonban ez nem tántorította vissza és kijelentette, hogy továbbra is szívesen kipróbálná magát a száguldó cirkuszban. „Jól érzem magam a WRC-ben, meg is fogom hosszabbítani a szerződésem a Citreonnel, de vendégfellépések érdekelnének, amennyiben nem ütközik a versenynaptár", nyilatkozta a sokszoros ralibajnok. A hírek szerint az újonc USF1 is érdeklődik a versenyző szolgálatai iránt, kérdés, mit szólnak az amerikaiak  a „vasárnapi pilóta-tervhez."

Loebnek mellesleg egy új riválisa is lesz jövőre, legalábbis a Mexikó-ralin: a kilencedik gyorsasági-motoros világbajnoki címe felé haladó Valentino Rossi ugyanis bejelentette, hogy az említett futamon ő is elindul.

A Forma1-el kapcsolatos hír továbbá, hogy Bernie Ecclestone-nak ismét sikerült kiborítania a nemzetközi közvéleményt egy újabb nyilatkozatával. A 79 esztendős sportvezető, miután Interlagosban találkozott Ayrton Senna nővérével és annak fiával, Brunóval, kijelentette, hogy a legendás pilóta halála jót tett a sportágnak: „Senna halálát kísérő érdeklődés végül is jót tett a Forma1-nek. Hatalmas tragédia volt az elvesztése. Nagyon népszerű volt, az esemény pedig sok olyan ember érdeklődését kiváltotta, akik korábban nem foglalkoztak a Forma1-el ", mondta Ecclestone.



Senna a Forma1 egyik legnagyobbja volt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: