2012-08-20 13:56:07• hírek • Kocsis Zoltán

Ló rúgott meg egy hétéves gyereket, műteni kell

A Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó részlegén dolgozóknak 414 pácienst kellett ellátniuk az elmúlt hétvégén. Ez jelentősen kevesebb, mint egy héttel korábban, amikor 560 személy szorult ápolásra - derült ki az intézmény közleményéből.

A segítségre szorulók közül 106 volt gyerek. Közülük kétségtelenül az a hét és fél éves gyerkőc járt a legrosszabbul, akit megrúgott a ló. A gyereket péntek délután szállították be a sürgősségire, ahol combcsonttörést állapítottak meg nála.

A gyerek a nagyszüleinél volt falun, ott rúgta meg a ló. Helyzetét súlyosbítja, hogy az ütést követően elmozdult a combcsontja, ezért kedden műteni kell. Minden valószínűség szerint beültetnek egy vasat, hogy az stabilizálja a csont helyzetét.

A hétvége során két személy próbált meg véget vetni életének. Mindketten férfiak, az egyik 39, a másik pedig 31 esztendős. Az egyikük ereinek felvágásától remélte a megváltást, a másik gyógyszereket vett be. Mindkettejüket elsősegély-ellátásban részesítették, majd hazaengedték.

A hétvégén orvosi ellátásra szorultak közül hat személy fizikai bántalmazás, hat kutyaharapás, három pedig közlekedési baleset következtében került kórházba. Három személyt túlzott alkoholfogyasztás miatt kellett a sürgősségire szállítani. Négy személyt rovar csípett meg, további kettőt pedig kullancs, azért kerültek a sürgősségire.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: