2013-02-07 10:00:11• hírek • Póti Orsolya

Liviu Scripor festményeiből nyílik kiállítás

Liviu Scripor alkotásainak ad otthont február 8-tól a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlege, a Vécsey Ház.

„Miért harcolunk?" címmel nyílik képzőművészeti kiállítás a Vécsey-házban február 8-án, pénteken 13 órai kezdettel Liviu Scripor tanár és festőművész alkotásaiból.

A képzőművészet iránt érdeklődők különféle küzdősportokat és harcművészeti formákat ábrázoló festményeket tekinthetnek meg, melyek a látható küzdelmek mellett szimbolikusan az emberek belső harcait is tükrözik.

A festménysorozat elgondolkodtat, ugyanis egy kérdést intéz a néző felé, azt, hogy Te éppen miért vívsz harcot? A boldogságért, a szerelemért, a karriért vagy a családodért?

„Minden élet küzdelem! Kivétel nélkül minden élet és minden sors harc és háborúság: a sötétnek, a világosnak, a méltónak és a méltatlannak, az életnek és a halálnak, a szeretetnek és a démoni önzésnek a harca" - írja Müller Péter.

Liviu Scripor egyébként a Romániai Képzőművészek Egyesülete szatmári fiókjának tagja, több szatmári tanintézmény vallás és művészet tanára. Alkotásait számos romániai tárlaton bemutatta, valamint nívós németországi és spanyolországi kiállítások meghívottja is volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: