2010-02-18 11:14:33• hírek • Szatmar.ro

Liverpoolban új korszak kezdődik?

A sikerkovács Petrescu már nincs, új edzővel lép pályára az Urziceni az Anfilden.

Nincs szebb és nehezebb feladat feladat edző számára, mint hogy egy olyan legendás csapat ellen debütáljon, mint a Liverpool. A román bajnok Urziceni csapata a télen elköszönt Dan Petrescu sikeredzőtől, az Anfield Roadon immár az izraeli Ronny Levyvel a kispadon próbál olyan eredményt elérni, amely életben tarthatná a továbbjutási álmokat.

A Liverpool és az Urziceni csapatának összehasonlítása önmagában hatalmas kiegyensúlyozatlanságokat mutat. A mértékadó transfermarkt.de honlap szerint az angolok keretének összértéke 321,5 millió eurót ér, míg a román bajnoké mindössze 22.475.000-t. A „Kormoránok" két vezérét, Gerrardot és Torrest a honlap ennek a duplájára, 50 millióra tagsálja. A Liverpool eddig tizenegy európai kupát nyert (5 BL, 3 EL, 3 Szuperkupa), míg az Urziceni-nek ez lesz a nyolcadik európai kupa meccse. Az Urziceni eddig összesen 119 meccset játszott a román élvonalban, kevesebbet, mint a Pool a Bajnokok Ligájában.

Kis túlzással az Urziceni jelen pillanatban még a román sajtó számára is fekete ló: Dan Petrescu edző távozása után Ronny Levy vette át az irányítást, az izraeli szakember teljesen ismeretlen Romániában is, ráadásul a bajnokság tavaszi szezonja még nem kezdődött el. Így hát talány, hogy a közel-keleti szakember milyen hadrendben és milyen felfogásban küldi pályára csapatát. Marad-e a védekezésre alapozó biztonsági játék, vagy valamivel bátrabb szellemben játszatja-e csapatát? Ami a keretet illeti, ez utóbbi variációt azért nehéz elképzelni, mivel a gárdát elsősorban „szorgalmas iparosok" alkotják, főleg, hogy a télen távozott Varga, Balan és Danalache, akik valamennyien inkább a támadásban, mint a védekezésben jeleskedtek. Helyükre pedig nem érkezett senki...

Gerrard a Liverpool vezére

Ami a Liverpoolt illeti, a vörösök hatalmas meglepetésre kiestek a BL csoportköréből és a bajnokságban is jelentősen elmaradt az elvárásoktól, csak a negyedik helyért vannak harcban. Így hát a szurkolók kárpótlásként elvárják az Európa-liga trófeát. „Nem tartozom azok közé, akik alábecsülik az Európa-ligát. Én egyszer már megnyertem és mondhatom, az egy fontos trófea számomra. Ott akarunk lenni a hamburgi döntőben, az egy nagyon szép stadion", mondta a csapatkapitány Steven Gerrard. Kilenc évvel ezelőtt a Liverpool minden idők egyik legnagyobb döntőjében 5-4-re győzték le az Alavest, az akkori csapatnak Gerrard mellett Carragher is tagja volt a csapatnak. Érdekesség, hogy Rafa Benitez edző is nyert már UEFA-kupát, az általa vezetett Valencia 2004-ben a Marseille-t győzte le.

A várakozások szerint mellesleg mindkét csapat a 4-2-3-1-es hadrendben lép majd pályára csütörtökön. Az Urziceni-nél mindenki hadra fogható, míg a Liverpoolban biztosan nem lesz ott Glen Johnson, míg Torres és Benajun játéka csak a meccs előtt dől el.

Az Európa-liga 16-os döntőjében további 14 meccset rendeznek csütörtökön, amelyeken egy sor magyar illetve román játékos érintett. Gera Zoltán vélhetően ott lehet majd a Fulham csapatában a

címvédő Sahtar Donyeck ellen, amelynek színeiben Razvan Rat is várhatóan szerepet kap. Juhász Roland sérüléssel bajlódik, így szerepvállalása kérdéses az Anderlecht színeiben Bilbaóban, míg Dzsudzsák Balázs és a PSV máris a döntő helyszínén, Hamburgban csak össze a HSV-vel. Dárdai Pál sérülése is javult, így könnyen lehet, hogy a Hertah középpályása ott lesz a Benfica lelleni meccsen.

Ami a többi párosítást illeti, jó néhány slágermeccset rendeznek csütörtökön: a Juventus az Ajax otthonában lép pályára, az Atletico Madrid a Galatasarayt, a Villarreal pedig a Wolfsburgot fogadja. Nagy csata várható a Lille és a Fenerbahce valamint a Roma és a Panathinaikosz meccsein is. Összességében elmondható, hogy mindössze három olyan párharc van, ahol egyértelmű favoritról beszélhetünk: a Valenciának a Brugge, a Marseille-nek a Köbenhavn, a Benficának pedig a Hertha nem okozhat gondot. Elvileg! De a labdarúgásban sosem lehet tudni.

Program:
Rubin Kazany - Hapoel Tel-Aiv 16.00
Ajax - Juventus 20.00
Brugge - Valencia
Villarreal - Wolfsburg
Standard Liege - Salzburg
Twente - Werder Bremen
Lille - Fenerbahce
Athletic Bilbao - Anderlecht 22.05
Köbenhavn - Olympique Marseille
Panathinaikosz - Roma
Atletico Madrid - Galatasaray
Fulham - Sahtar Donyeck
Liverpool - Urziceni
Hamburg - Eindhoven
Hertha - Benfica

Kedden:
Everton - Sporting Lisszabon 2-1
gólok: Pienaar (35.), Distin (49.), illetve Veloso (87., 11-es)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: