2016-02-26 14:45:50• hírek • Kocsis Zoltán

Liverpool – ManU., Bilbao – Valencia, BVB – Spurs az EL-ben

Péntek délután az UEFA nyoni székházában megtartották az Európa Liga nyolcaddöntőinek sorsolását. Alexander Frei, a svájci válogatott és döntő házigazdája, a Basel korábbi gólvágója nem bánt kesztyűs kézzel a golyókkal és a csapatokkal : talán minden idők legizgalmasabb EL-nyolcaddöntőit sikerült összesorsolnia!

A március 10-én és 17-én esedékes nyolcaddöntők egyik legizgalmasabb párharcának a két angol óriás, a hazai bajnoki címek örökranglistájának két éllovasa, a 20-szoros bajnok Manchester United és a 18-szoros első Liverpool viadala ígérkezik.

Nem az „angol örökrangadó" azonban az egyedüli kiélezett és parázs testvérharc a nyolcaddöntőkben, összecsap ugyanis a nyolcszoros spanyol bajnok Athletic Bilbao és a hatszoros első Valencia is. Előbbi 2012-ben döntőzött (de Bukarestben kikapott a szintén spanyol Atletico Madridtól), míg utóbbi 2004-ben meg is nyerte az akkor még UEFA-kupának nevezett sorozatot.

Ezzel azonban még távol sincs vége a rangadóknak, a 2013-as BL döntőse, a német Borussia Dortmund ugyanis az angol Tottenhammel vívhat szintén parázsnak ígérkező harcot. Nem volt több szerencséje a másik német csapatnak, a Bayer Leverkusennel sem, amelyre a Napolit búcsúztató spanyol Villarreal vár.

A címvédő Sevillára nem megoldhatatlan, de mindenképpen komoly feladat vár a döntő házigazdája, a svájci Basel ellen. Nem panaszkodhat az egyedüli versenyben lévő olasz csapat, a Lazio, ám azért nem veheti félvállról a cseh Sparta Prahát, amely az előző kör egyik meglepetését okozta azzal, hogy oda-vissza megverte az orosz Krasznodart.

És ha már meglepetések: az előző kör másik két meglepetéscsapata, a Schalkét idegenben kiütő Sahtar Donyeck és az Olympiakoszt kettős győzelemmel búcsúztató Anderlecht egymás ellen folytatja. A Fenerbahce-Braga párosítás esélyesének a törökök tűnnek.

Európa Liga nyolcaddöntő párosítása:
Sahtar Donyeck - Anderlecht
Basel - Sevilla
Villarreal - Bayer Leverkusen
Athletic Bilbao - Valencia
Liverpool - Manchester United
Sparta Prága - Lazio
Borussia Dortmund - Tottenham Hotspurs
Fenerbahce - Braga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: