2009-12-18 14:19:53• hírek • Szatmar.ro

Liverpool lesz az Urziceni ellenfele

A Liverpool lesz az Urziceni ellenfele az Európa-liga 16-os döntőjében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a svájci Nyonban lévő székhelyén pénteken megtartotta az Európa-liga 16-os döntőinek a sorsolását. Az egyedül versenyben maradt román csapatnak, az Urziceni-nek nem volt szerencséje, mivel az egyik nagy esélyest, a Liverpoolt sodorta útjába Fortuna. A címvédő Sahtar Donyeck Gera Zoltán csapatával, a Fulhammel találkozik.

A Liverpool hatalmas meglepetésre csak a Debrecent tudta legyőzni az BL csoportkörében, így az Európa-ligában kénytelen folytatni nemzetközi kalandját, ahol a román bajnok Urziceni ellen juthat be a nyolcaddöntőkbe. A Mersey-parti csapat korábban játszott már a Dinamo, a Rapid, a Steaua és a Petrolul Ploiesti ellen is, de román csapat ellen veretlen maradt. Az Urziceni soha nem játszott még angol csapat ellen, ám az Egyesült Királyságban már megfordult: a BL csoportkörében 4-1-re nyert Glasgow-ban a Rangers ellen.

A legpatinásabb összecsapást az Ajax és a Juventus vívja. A két gárda nem először találkozik egymással, sőt! Huszonhat évvel ezelőtt, 1973-ban a BEK döntőben a hollandok 1-0-ra verték az olaszokat, amiért 1996-ban, szintén a legrangosabb sorozat fináléjában jött a csattanós visszavágó: a torinóiak büntetőkkel verték az akkori címvédőt. Utolsó négy meccsüket azonban a Juventus egyaránt megnyerte.

Gera Zoltán két fontos találattal járult hozzá csapata, a Fulham továbbjutásához és ha szeretné, hogy bejussanak a nyolcaddöntőbe, akkor a címvédő Sahtar Donyeck ellen folytathatná a gólgyártást. Nem vár könnyebb feladat a többi magyar játékosra sem: Juhász Rolnad és az Anderlecht az Athletic Bilbaóval, Dzsudzsák Balázs és a PSV a Hamburggal, míg Dárdai Pál és a Hertha a Benficával csaphat össze. Bölöni László csapata, a Standard Liege első ránézésre verhető ellenfelet kapott, ám ne feledjük, hogy a Salzburg az egyedüli, 100%-os csapat a sorozatban.

Érdekes párosításnak ígérkezik az Atletico Madrid - Galatasaray, a Villarreal - Wolfsburg és a Lille- Fenerbahce is. Érdekesség, hogy a Rubin Kazany - Hapoel Tel-Aviv meccseken két olyan csapat is érintett, amelynek székhelyei Európa földrajzi határain kívül esnek.

Az Európa-liga 16-od döntői: február 18.-25.
Rubin Kazany - Hapoel Tel-Aviv
Athletic Bilbao - Anderlecht
Köbenhavn - Olympique Marseille
Panathinaikosz - Roma
Atletico Madrid - Galatasaray
Ajax - Juventus
Brugge - Valencia
Fulham - Sahtar Donyeck
Liverpool - Urziceni
Hamburg - PSV Eindhoven
Villarreal - Wolfsburg
Standard Liege - Salzburg
Twente - Werder Bremen
Lille - Fenerbahce
Everton - Sporting Lisszabon
Hertha - Benfica

Nyolcaddöntők: március 11.-18.
Rubin Kazany/Hapoel Tel-Aviv - Villarreal/Wolfsburg
Athletic Bilbao/Anderlecht - Hamburg/PSV Eindhoven
Köbenhavn/Olympique Marseille – Hertha/Benfica
Atletico Madrid/Galatasaray - Everton/Sporting Lisszabon
Panathinaikosz/Roma - Standard Liege/Salzburg
Lille/Fenerbahce – Liverpool/Urziceni
Ajax/Juventus - Fulham/Sahtar Donyeck
Brugge/Valencia - Twente/Werder Bremen

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: