2016-05-06 01:43:29• hírek • Hirado.hu

Liverpool és a spanyolok

A labdarúgó Európa Liga elődöntőjének csütörtöki visszavágóin eldőlt, hogy a Sevilla megvédheti címét, miután hazai pályán két góllal nyert a Sahtar Doneck ellen, míg a Liverpool szintén otthon dolgozta le egygólos hátrányát és jutott be a fináléba a Villarreallal szemben. Ezzel a Liverpool az egyedüli nem spanyol csapat, amely idén európai kupadöntőbe jut, mivel a Sevilla mellett a Bajnokok Ligájában két madridi gárda, az Atletico és a Real küzd meg a trófeáért.

A legutóbbi két kiírást megnyerő Sevilla már az odavágó 2-2-es végeredménye után is kedvező helyzetből várhatta a hazai visszavágót, és nem is kellett csalódniuk a spanyol csapat játékosainak. Kevin Gameiro két ziccert is értékesített, a kettő között, a negyvennegyedik percben azért Eduardo izgalmassá tette a mérkőzést, de a szünet után Gameiro hamar gondoskodott a sevillai nyugalomról.

Mariano az 59. percben a jobb oldalról, mintegy huszonöt méterről jobb külsővel remekül tekerte a labdát a hosszú alsóba. Ezzel  minden eldőlt. Mircea Lucescu együttese ugyanis nagy veszélyt már nem tudott teremteni a hazai kapu előtt, sőt a Sahtar román vezetőedzője csupán annak örülhetett volna, hogy csapata nem kapott nagyobb verést - csakhogy ez most mellékes volt, a továbbjutás így sem jött össze.

Érdekesség, hogy a két gárda eddig háromszor találkozott egymással, a rendes játékrészben pedig mindig 2-2 volt a végeredmény. Ez a sorozat most megszakadt, ám ezen a találkozón is négy találat született. A Sevilla egymást követő harmadik évben jut be az EL döntőjébe, a nagy kérdés viszont az, vajon folytatódik a legfontosabb sorozat és zsinórban harmadszor is nyerni tud-e. Egy biztos: amikor 2007-ben kiejtette a Sahtart, akkor a kupát is megszerezte a végén.

A Liverpool egygólos hátrányban várta a Villareal elleni visszavágót, márpedig az elképesztő hangulatot teremtő szurkolói miatt ez az angol csapatnak olyan, mint amikor más klubok döntetlennel indulnak neki a hazai pályán sorra kerülő második kilencven percnek.

A hetedik percig bírta a spanyol védelem a liverpooli rohamokat, ekkor Bruno Sorianóról perdült a labda a saját hálójába, miután az ötösön meglepte egy bal oldali ebadás, amelyről Daniel Sturridge kicsivel lemaradt. Ezután úgy tűnt, hogy a Villareal a tizenegyesekre játszik, mert egyáltalán nem próbálkoztak támadásokkal. Ekkoriban a vörösök sem nyomtak annyira, talán féltek attól, ha gólt kapnak, nem tudnak legalább két másikat rúgni. Nem kellett volna ennyire kishitűnek lenniük, ugyanis a második félidőben előbb Sturridge lőtt higgadtan a kapuba, miután az ellenfél tizenhatosán belül szépen átvett egy remek kiugratást, aztána  hálóba lőtt.



Szinte már ekkor, a hatvanharmadik percben eldőlt a továbbjutás kérdése, de előbb Víctor Ruiz második sárga lapja - amely a pirosat jelentette számára -, valamint Adam Lallana gólja nem hagyott nyitott kérdést.

Az Európa Liga fináléját május 18-án Bázelben a Sevilla és a Liverpool játssza. A második számú európai kupasorozatban négy diadalával rekorder Sevilla történelmet írhat, amennyiben nyer a fináléban, ugyanis még egyetlen csapatnak sem sikerült sorozatban háromszor diadalmaskodnia az Európa Ligában és jogelődeiben, így a Vásárvárosok Kupájában és az UEFA Kupában. A Liverpool viszont végső sikerével utolérné az örökrangsor élén a Sevillát.

Európa Liga, elődöntő, visszavágó (összesítve):
Sevilla -Sahtar Doneck 3-1 (5-3)
Gólszerzők: Kevin Gameiro (9. perc, 47.), Mariano (59.), illetve Eduardo (44.)

FC Liverpool-Villarreal  3-0 (3-1)
Gólszerzők: Bruno Soriano (7., öngól), Daniel Sturridge (63.), Lallana (81.)
Piros lap: Víctor Ruiz (71.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: