2015-08-08 11:27:10• hírek • MTI

Little Star néven zenés foglalkozásokat indítanak

A NetMusic School zeneiskolában Péter Attila Zsolt foglalkozik majd a 3-6 éves gyerekekkel.

Szeptember elsejétől a NetMusic School zeneiskola Little Star néven zenés foglalkozásokat hirdet 3-6 éves gyerekek számára. Játszva tanulni - tanulva játszani mottót viselő oktatás célja a gyerekek zenei készségeinek fejlesztése, valamint a hangszerekkel való testközeli találkozás és kipróbálás élményének biztosítása.

A gyerekeknek szükségük van arra, hogy egyszerű gyakorlatok, mint játék, éneklés vagy mozgás segítségével koncentráljanak a zenei tevékenységek elsajátítására. Ebben a gyakorlatilag nonformális zeneoktatás levezénylésében a gyermekek oktatója a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat színésze, Péter Attila Zsolt (Pedró) lesz.

A zeneoktatás hatásai a gyerekekre

Köztudott tény, hogy a zene illetve a zeneoktatás több készség - mint a kreativitás, zenei készségek, koncentráció, szocializációs készségek - fejlesztésében is fontos szerepet játszik. Egyszerre jelent szórakozási formát és egyben kikapcsolódást a gyermekeknek, ha valamely hangszeren tanulnak játszani, de ugyanakkor jelentősen hozzájárul ez a folyamat a későbbi személyiség-fejlődéshez is.

A gyermekek minden nap megtanulnak valami újat, amelyet azután az életük különböző területein felhasználnak, így tehát ha fiatal kortól jártasságot szereznek a hangszerekkel való bánásmódban, akkor az hatalmas előny, amely hozzájárul a későbbi érett személyiség formálódásához. Kutatások során bebizonyították, hogy a zeneórák döntően hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek agya érzékenyebb legyen egy-egy hangra, s ez hozzájárul ahhoz, hogy jobban kifejezze magát, de ahhoz is, hogy fejlessze a hallását s akár a zenei hallását is.

Ovisoknak indít foglalkozást szeptembertől a NetMusic School

Ha a gyermek és a zene kapcsolatára gondolunk, akkor nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a zene helyettesíthet olyan tevékenységeket, mint a tévénézés, a számítógépes játékok vagy más, ehhez hasonló cselekvések. Ilyenformán jó, ha a zene iránti szeretet magvait idejében elültetjük a gyermeki lélekben. Az éneklés vagy a hangszereken való játszás veleszületett szeretetét időben ki kell aknázni, hogy azután maximális teljesítményt érhessünk el. Egyre több tudományos munka foglalkozik a zene emberi szervezetre tett jótékony hatásával, s kiderült, hogy azok a gyermekek, akik egészen fiatal koruktól zenét hallgatnak, azoknak jobb a memóriájuk és ezzel párhuzamosan nő a tanulási kapacitásuk is.

Várják a jelentkezőket

A gyerek illetve a felnőtt tanfolyamokra személyesen a NetMusic School székhelyén, Szatmárnémetiben a Henri Coanda utca 2. szám alatt valamint telefonon a 0361-411000-ás telefonszámon lehet jelentkezni. A NetMusic School zeneiskolába továbbra is várják a nagyobb gyerekeket illetve a felnőtt jelentkezőket is zongora, ének, dob, hegedű és dj tanfolyamokra, amelyek kellemes környezetben és felkészült tanárok vezetésében zajlanak.

Ovisoknak indít foglalkozást szeptembertől a NetMusic School

Öt éve tanítják zenélni a szatmáriakat

A NetMusic School zeneiskola idén tölti be fennállásának 5. évét, amelyet új arculattal ünnepel. Az arculatváltás oka, hogy a vizuális kommunikáció, azaz a design szempontjából is az iskola fiatalságát valamint a tanáraink és a diákjaink lendületét érzékeltesse.

NetMusic School

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: