2011-11-23 10:32:59• hírek • Szatmár.ro

Liszt-darabokat játszik a filharmóniában Érdi Tamás

Szerdán délután a filharmóniában koncertezik a világhírű zongoraművész.

A zongoraművész november 23-án, 18.30 órai kezdettel fog Szatmárnémetiben fellépni a Filharmóniában. Az estek programja a lehetetlenre vállalkozik. Felvillantani azt a virtuozitást, ami Liszt Ferenc zongoraművészi és zeneszerzői munkásságát jellemezte. Mindezt úgy, hogy Érdi Tamás személyes, művészi kötődése a romantika zsenijéhez is hangot kapjon, és a meghatározó mesterek, művészbarátok hatásával is megismerkedjen a hallgatóság.

Érdi Tamás egy hibás inkubátor kezelés következtében elvesztette a látását, ám ez sem gátolta meg abban, hogy a zene határtalan szeretetével megtanuljon zenélni és tehetségének köszönhetően gyorsan Magyarország egyik legismertebb zongoraművésze lett. Számos karitatív rendezvényen vesz részt, emellett a világ nagyvárosaiba visszatérő vendég koncertjeivel a művész. Szatmárnémetiben egyébként ez lesz a harmadik koncertje, valószínűleg sokan szép élményként tartják magukban annak a nyári koncertnek az emlékét, amikor az új városközpontban a művész gyertyafénynél adott koncertet.

A szerdai fellépésre a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szervezésében kerül sor és része a koncertsorozatnak, amelyet a Liszt Ferenc-év alkalmából szerveztek meg. Olyan Kárpát-medencei településeken kerül sor koncertekre mint például Szabadka, Lendva, Temesvár és persze Szatmárnémeti.

Érdi Tamás Szatmárnémetiben fog fellépni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: