2013-11-26 10:14:21• hírek • MTI

Listavezető Robbie Williams új korongja

Robbie Williams brit popénekes Swings Both Ways című új nagylemeze lett az ezredik listavezető album Nagy-Britanniában 57 évvel azután, hogy Frank Sinatra az akkor először megjelent heti lemezeladási rangsor élére tört Songs For Swingin' Lovers című korongjával.

1956 óta több mint háromezer albumeladási lista látott napvilágot a szigetországban. Szólóelőadóként Robbie Williams összesen 11 listavezető albummal büszkélkedhet, annyival, mint Elvis Presley, de ha figyelembe vesszük a Take That együttes tagjaként elkönyvelt sikereit is, akkor ugyanúgy 15 listavezető korongot tudhat magáénak, mint a Beatles. A dobogó legfelső fokán töltött idő hosszának tekintetében azonban jócskán elmarad a gombafejűektől: ugyanis míg McCartney-ék 174 hetet - összesítve több mint három évet -, addig Williams eddig mindössze 31 hetet töltött az élen - írta a BBC hírportálja.

A 39 esztendős előadó szerint az, hogy az első és az 1000. listavezető album is szvinglemez, jól mutatja a műfaj "szűnni nem akaró vonzerejét".

A Swings Both Ways című korongból 67 ezer példánnyal többet kapkodtak szét a rajongók a múlt héten, mint a lista második helyén álló Marshall Mathers LP 2 című Eminem-albumból. A dobogó harmadik fokát a brit Jake Bugg szerezte meg Shangri La című lemezével. A kislemezek mezőnyében Lily Allen diadalmaskodott a John Lewis áruházlánc karácsonyi reklámját aláfestő Somewhere Only We Know című számmal.

Nagy-Britannia 1000. listavezető kislemezének címét Elvis Presley One Night/I Got Stung című korongjának 2005. januári újrakiadása szerezte meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: