2012-04-05 15:35:21• hírek • Szatmár.ro

Lírai koncert Kovács András Ferenc gyermekverseivel

Az előadás alkalmával a filharmónia előterében egy urnát állítanak fel, amelybe a résztvevők - ha úgy gondolják - elhelyezhetik adományaikat. Az így befolyt összeget a Hans Lindner Alapítvány fogja felhasználni a rákbeteg gyermekeket segítő Reménysugár programjában.

Április 11-én mutatja be előadását Nagy Csongor, Rappert Gábor, Péter Attila Zsolt és Cserey Csaba. Az előadása a belépés ingyenes lesz.

A Költészet Napján, azaz április 11-én 18 órai kezdettel a filharmóniában kerül sor a Csillagszél című előadás bemutatójára, amely műfajilag lírai koncert, amelyen az ismert szatmári származású költő, Kovács András Ferenc gyermekversei csendülnek fel megzenésítve. Az előadás az Ady Endre Társaság kezdeményezésével jött létre, miután Nagy Csongor Tóth Páll Miklóssal beszélgetve elhatározta, hogy előadással készül a Költészet Napjára. Az elképzeléshez csatlakozott a Marco Alapítvány és a Pro Urbe egyesület is, valamint Rappert Gábor, Péter Attilla Zsolt és Cserey Csaba is. A színészek elmondták: főiskolás korukból ismerik és szeretik KAF verseit, a bemutatandó előadásban pedig két kötetből, a Hajnali csillag peremén és a Miénk a világ című összeállításból idéznek összesen 15 költeményt.

Mivel egy gyermekeknek szánt előadásról van szó, a szereplők úgy érzik, hogy egy olyan darabot sikerült összeállítaniuk, amelyre a következő években - ahogy a generációk változnak, cserélődnek - lesz közönség. Ráadásul nem helyszín-függő az előadás, ezért akár óvodákban, iskolai tantermekben is bemutathatják majd, így ismertetve meg a gyerekeket a költő verseivel.

A távolabbi tervekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy a Csillagszél című előadást június másodikán, a Családi Hétvége keretében is elő fogják adni, de addig is egy jótékonysági Beatles-előadásra készülnek, Cserey Csaba pedig április 27-én zenészi pályafutásának negyvenedik évfordulóját fogja ünnepelni egykori zenésztársaival. Az említett előadásokkal kapcsolatos bővebb információkat a közeljövőben fogunk közölni.

Lírai koncert KAF gyermekverseiből

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: