2020-03-10 13:05:27• hírek • MTI

Lipcsében búcsúzhat a tavaly döntős Tottenham, nézők nélküli meccsen juthat tovább az Atalanta

A tavaly döntős Tottenham Hotspur kedvezőtlen helyzetben, egygólos hátránnyal lép pályára a Leipzig otthonában, míg az Atalanta a koronavírus-járvány miatt zártkapus meccsen őrizheti meg háromgólos előnyét Valenciában a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

Jelen állás szerint az egy éve fináléig menetelő Tottenhamtől már az is bravúrnak számítana, ha ezúttal sikerülne bejutnia a legjobb nyolc közé. A február közepi, londoni 0–1-hez hasonlóan ezúttal is igazi csatár nélkül kell felvennie a versenyt Gulácsi Péter és Willi Orbán gárdájával, Harry Kane és Szon Hung Min ugyanis továbbra is sérült.

Az észak-londoni gárda minden sorozatot figyelembe véve ötmeccses nyeretlenségi szériában van, amely éppen a lipcseiek elleni párharc első találkozójával kezdődött.

"Néhány mérkőzésen jól játszunk, egy bizonyos határt mégsem tudunk átlépni - mondta a Spurs játékosa, Dele Alli. - Azt hiszem, az elmúlt szezonok során már többször megmutattuk, milyen erő rejlik a keretünkben. Az eredmények tekintetében nehéz időszakot élünk, de hiszek abban, hogy ezen tudunk fordítani."

A Leipzig szombaton, a Bundesligában 0-0-s döntetlent játszott Wolfsburgban, a házi gólkirály Timo Werner a 60. percben lépett pályára, de ő sem tudott javítani a támadójáték hatékonyságán. A története során először BL-nyolcaddöntős német csapat számára a Tottenham elleni idegenbeli győzelem az év csúcspontját jelentette, miután 2020-ban lejátszott tíz mérkőzéséből mindössze négyet tudott megnyerni.  

 

Az Atalanta komoly előnnyel várja a keddi visszavágót

Az első negyeddöntős szereplésére hajtó Atalanta jelentős előny (4-1) birtokában utazik Valenciába, ahol nem kell tartania a hazai szurkolók nyomásától, Spanyolországban ugyanis részben azzal próbálják fékezni a koronavírus terjedését, hogy az olasz klubok szereplésekor megtiltják a nézők jelenlétét a stadionokban és a sportcsarnokokban. A jövő szerdai, Barcelona-Napoli BL-találkozó ugyancsak zártkapus lesz.

Mivel a járvány jelentősen átalakította az olasz bajnokság menetrendjét, az Atalanta a február közepi "odavágó" óta mindössze egy mérkőzést játszott, március elsején, a Lecce otthonában 7-2-re nyert, és ezzel az idény során már harmadszor szerzett hét gólt egy meccsen. A bergamói együttes 25 bajnokin lőtt 70 találatával a legeredményesebb a Serie A-ban.

Miközben a vendég olaszok kilenc napot készülhettek a valenciai összecsapásra, a hazaiak pénteken 1-1-es döntetlent játszottak az Alavés otthonában a spanyol bajnokságban.

A papírforma az Atalanta továbbjutását ígéri, de az egyelőre bizonytalan, hogy a klub hogyan és hol tudja majd megrendezni a negyeddöntős mérkőzését. A bergamói együttes a milánói San Siro Stadionban játssza európai kupamérkőzéseit, jelenleg azonban a vírus miatt mindkét várost rendkívüli egészségügyi készültség alá vonták.

A keddi mérkőzések 22 órakor kezdődnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: