2009-12-01 12:00:46• hírek • Balogh Anita

Lionel Messi lett az idei aranylabdás

A Barcelona argentin játékosa, Lionel Messi kapta a France Football sportmagazin által alapított idei Aranylabda-díjat. A 22 éves csatár poszton játszó fiatalemberre az országa is büszke lehet, hiszen ő az első argentín Aranylabdás.

Mint kiderült, idén 96 sportújságíró adta le szavazatát. Messi 473 ponttal végzett az élen, a második Cristiano Ronaldo, harmadik pedig Xavi lett. Az argentín győztes számára természetesen nagy megtiszteltetés volt a díj, különösen hogy elsöprő fölénnyel ítélték neki oda. Ez ha jobban belegondolunk, nem is csoda: az idén spanyol bajnoki címet szerzett, megnyerte a Király Kupát és a Bajnokok Ligáját, mindemellett pedig az idei BL gólkirálya is ő lett.

Lionel Messi 1987. június 24-én született. Öt évesen kezdett el futballozni egy Grandoli nevű csapatban, ahol édesapja volt az edző. 1995-ben Messi a Newell's Old Boys-hoz igazolt. 11 éves korában növekedésihormon-hiányt diagnosztizáltak nála. A River Plate érdeklődött az ifjú tehetség iránt, de nem volt pénzük arra, hogy finanszírozzák gyógykezelését, amelynek költségei havi 500 fontra rúgtak. Ekkor szerzett Messiről tudomást Carles Rexach, a Barcelona akkori sportigazgatója, aki felajánlotta, hogy a spanyol klub fizeti a kezeléseket, amennyiben az argentin Európába szerződik. Messi a családjával együtt Európába költözött, és egyre feljebb lépdelt a Barcelona korosztályos csapatainak ranglétráján.

Messi 2004 októberében, a Barca történetének harmadik legfiatalabb játékosaként a 30-as számú mezben mutatkozott be az első csapatban az Espanyol elleni városi rangadón. Első gólját 2005. május 1-jén, az Albacete elleni mérkőzésen szerezte, ezzel 17 éves, 10 hónapos és 7 napos korában minden idők legfiatalabb barcelonai játékosa lett, aki gólt tudott szerezni a spanyol bajnokságban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: