2012-05-21 11:29:34• hírek • Szatmár.ro

Lindner Bonum - Jót együtt (t)enni jó!

A Hans Lindner Alapítvány "Lindner Bonum" programja, olyan hátrányos helyzetű családoknak segít, akiknek a mindennapi élelembiztosítás komoly gondot okoz.

Romániában is gyakran megtörténik, hogy élelmiszerek kerülnek az azokat gyártó cégek vagy forgalmazó üzletek, áruházak kukáiba, mert azokat a végső szavatossági időpontig árusítani akarják, vagy mert valamiért nem felelnek meg a vásárlók igényeinek, vagy éppen csomagolásuk sérült.

Másrészt, ha nagyon odafigyelünk, ma is találunk olyan családokat, ahol a mindennapi élelem biztosítása is komoly gondot okoz, magyarán még mindig vannak olyanok akik éheznek, és ez különösen aggasztó, ha az egy gyerek.

A Hans Lindner Alapítvány ismer ilyen nehéz helyzetben lévő családokat és hátrányos közösségeket. Az alapítvány "Lindner Bonum" elnevezésű programja nekik segít: összeköti a lehetőségeket a szükséggel. Egyrészt keres és fogad élelmiszer adományokat, másrészt célba juttatja azokhoz akik nélkülöznek.

A különböző raktárakban felhalmozódó, de még szavatossággal rendelkező friss vagy tartós élelmiszerek (hús- és tejtermékek, édességek, lekvárok, konzervek, péksütemények, száraztészták, zöldségek és gyümölcsök, gyümölcslevek) az alapítvány gépkocsijával gyorsan elszállításra kerülnek, illetve a legrövidebb úton a szűkölködő családokhoz jutnak. A célba juttatás olyan kisközösségek, egyesületek és szervezetek (nőszövetségek, férfiszövetség, Szent Rita Egyesület, Máltai Segélyszervezet, stb) által történik, melynek önkéntesei mindennapos kapcsolatban vannak a rászoruló családokkal.

A program állandó jellegű és azonnal reagál egy új felajánlásokra, de vannak alkalmak (táborok, ünnepekre való készülődés), amikor konkrét gyűjtés indul arra a bizonyos eseményre. Idén július 2-8 között kerül megrendezésre a sátoraljaújhelyi partneregyesülettel közösen a nyári Reménysugár-tábor Sárospatakon, melynek kedvezményezettjei a rákbeteg gyerekek és családjaik, és ez kb 150 személy egyhetes, ingyenes ellátását jelenti. Nagy szükség van, tehát újra élelmiszer-felajánlásokra, melyeket az alábbi telefonszámon fogadnak: Costan László 0722-577176

A jótékonykodás terén városunkban egyre gyakrabban kerülnek segítők. Jó megtapasztalni, hogy az emberek jók, és mindig vannak személyek, keresztény közösségek és egyesületek, akik szívükön viselik mások gondjait, törődnek a szegényekkel, rászorulókkal: főznek, segély-és élelmiszercsomagokat osztanak, ápolnak vagy éppen imádkoznak másokért. A Lindner Bonum is ezt teszi közösen velük, követve Willand Frici bácsi egykori mondását: "Fiacskám, tégy jót mindig mindenkivel!"





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: