2011-10-04 13:36:40• hírek • Póti Orsolya

Költséges lenne az egykori nyári színház területének felújítása

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye számára is nagy probléma az egykori Nyári Színház területének jelenlegi állapota, ugyanis két éve kötöttek szerződést egy németországi befektetővel, de azóta még nem történt változás.

Az egykor a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ használatában lévő Nyári színház területét több, mint négy éve szerezte vissza a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye; a színpadot és az ülőhelyeket lebontották, de más változás még mindig nem tapasztalható.

Bár vannak tervek és elképzelések a terület funkcióját illetően, azonban ezek megvalósulására még várni kell. Kérdéseinkre Dr. Schupler Tibor plébános, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye gazdasági igazgatója válaszolt.

„Számunkra is nagy problémát jelent az, hogy évek óta használhatatlan a Római Katolikus Székesegyház szomszédságában lévő terület, ugyanis néhány évvel ezelőtt három évre szóló szerződést kötöttünk egy befektetővel, aki kulturális központot és több száz férőhelyes parkolót tervezett az említett területre. A befektető azonban mind halogatja a dolgot, ugyanis májusban volt egy találkozónk vele, és akkor is azt hangsúlyozta, hogy még legyünk türelemmel. Már azon is gondolkoztunk, hogy pert indítunk ez ügyben, de ez nagyon költséges lenne, így várnunk kell addig, amíg lejár a szerződés." - mondta el Schupler a Szatmár.ro-nak.

Ha a közeljövőben nem történik változás, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye megvárja, amíg felszabadul a terület, és partnert keresnek más vagy hasonló projektek megvalósulására.

„Scheffler János püspök boldoggá avatási ceremóniája előtt arra gondoltunk, hogy ez a terület is megfelelne az ünnepségnek, de a másfél hektáros terület rendbehozatala óriási összegbe kerülne." - magyarázta Schupler.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: