2005-10-10 05:40:57• hírek • Szatmár.ro

Lila csipkék és áttetsző blúzok Párizsból

gp_FWD112_Christian_Dior_1.jpgA lovaglóruhák, a barokk jelmezek és selyem hálóingek ihlették a jövő nyári utcai viseletet.

A Dior-ház csipkés, áttetsző blúzba szeretné öltöztetni a nőket jövő nyáron, Yamamoto ezzel szemben úgy tartja, sokan takargatni szeretnék az alakjukat. A lovaglóruhák, a barokk jelmezek és selyem hálóingek ihlették a jövő nyári utcai viseletet.

"Az ízlés az, ami a legfontosabb" - állította a 2006 tavaszi-nyári kollekciót bemutató Párizsi Divathét indulásakor Igor Chapurin orosz divattervező, és minden bizonnyal sejtette, nehezen tanulható adottságról beszél. A harmincas évei derekán járó tervező bemutatója egyike volt a legnagyobb figyelemmel kísért eseményeknek a divatbemutató-sorozatban.

Szépségversenyek anyagszegény ruhái után

gp_FWD102_Gaultier.jpgChapurin a kilencvenes évek elején megnyerte azt a divattervezőknek kiírt versenyt, amelyet a Nina Ricci ház kezdeményezett, és azóta kis híján az összes nemzetközi szépségverseny jelöltjei az ő kreációit viselik. A tévénézők óriási táborára kiterjesztett ismertsége révén több európai városban üzletet nyitott. A párizsi divathétre visszafogott kollekcióval készült, amelyben a bézs színű, a gyöngyházfényű, és a selyem szoknyák kaptak hangsúlyt. Honfitérsnője, Alena Akmhadullina egy merészebb ötlettel készült a jövő tavaszi szezonra. A szintén barna és bézs színű ruhákra gombolyagokat varratott.

Az európai konfekcióipar bézs romantikától a divathét nem sok résztvevője tért el. Az idei trend feminin vonalai közül azonban kiemelkedik a Christian Dior-ház, amely bőségesen használta a csipkét, és a vékony, áttetsző anyagokat. A brand vezetőjéről, John Gallianóról azt tartják, odafigyel minden egyes visszajelzésre, és ezért képes gyorsan reagálni az igényekre. Amíg a korábbi kreációiban az erős díszítésekre helyezte a hangsúlyt, az elvárásoknak megfelelően visszatért az egyszerűbb vonalakhoz, amelyre több más kollégája úgy törekedett, hogy selyem hálóingnek tűnő szereléseket mutatott be.

Yamamoto takarói

Az egyszerűség Yohji Yamamoto kollekciójára is jellemző, bár sajátos formában. A japán tervező kollekciójában többek közt különös csőruhákat látni, amelyeket még különösebb módon a fiataloknak ajánlott. "Azt tapasztaltam, hogy sokan közülük szeretik eltakarni az alakjukat. Ha már mindenképp erre törekszenek, akkor alkottam nekik ehhez stílusos darabokat" - magyarázta Yamamoto a Fashion Wire Daily tudósítójának.

Szintén bő ruhákat, de japán kollégájánál extrémebb darabokat mutatott be Bernhard Willhelm. A tervező néhány évvel ezelőtt azzal vált híressé, hogy Björk számára egyedi estélyi ruhát terveztet a Golden Globe díjak átadására. Az izlandi énekesnő az első közös megbeszélés után beleegyezett a tervező azon ötletébe, hogy alkalmi ruháját Michael Jackson portréja díszítse. Bernhard Willhelm ezúttal az utcai divatirányzatban már elterjedt Superman-logóval díszítette némelyik ruhát, és lehajtott szárú sportcipőket és az alváshoz használt maszkra emlékeztető napszemüvegeket tervezett a jövő nyárra.

Lovaglóruhák, jin-jang, barokk

gp_FWD120_Costume_National.jpgSzokás szerint Jean-Paul Gaultier is elengedte a fantáziáját. Amíg a legutolsó kollekcióját egyrészt a cigány hagyományok ihlették, másrészt a bajor dirndl szoknyákat tette korszerűbbé, most egy istállóban kaphatott ihletet. A szénával teleszórt kifutón extravagáns lovaglóruhákat mutattak be a modellek, de egyes ruhák fazonját mintha a palotás tánchoz viselt ruha ihlette volna. "Izgalmas a stílusokat keverni" - állította a tervező.

An Vandervorst és Filip Arickx pedig a jin és jang együttes megjelenését tartja izgalmasnak, legalábbis erről beszéltek az FWD tudósítójának. Az ötvenes évek stílusát kedvelő belga házaspár feketében és bézsben látja a jövő nyári szezont, amíg a Victor & Rolf divatház fehérben. Ez utóbbi még egy évadig éltetni szeretné a fehér színt és a barokk stílust, ami már idén is népszerű volt.

 Velvet.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: