2017-07-06 15:31:58• hírek • Szatmár.ro

Ligeti L. Zoltán Véndiák vándorkupa a Véndiáktalálkozón!

Ligeti László Zoltán (1920-1996) a főgimnázium egykori magyar irodalom szakos tanára az 50-es években a szatmári A osztályos asztalitenisz-csapat tagja volt, majd a 60-as években edzőként készítette fel a fiatalokat. Olyan játékosokat nevelt mint: Murvai Buci egyéni országos ifi bajnok, dr. Böhm József a kétszeres ifi EB győztes, Terebesi Imre, kétszeres BEK győztes, asztalitenisz-edző, majd később a Ligeti fivérek (László és Zoltán) vagy éppen Antall Ádi sokszoros felnőtt román bajnok.

Az egykori játékosra és edzőre emlékeznek július 13-án és 14-én a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tornatermében.

Július 13-án, csütörtökön 17.30 órai kezdettel a szatmári asztalitenisz egykori véndiákjai találkoznak és mérkőznek meg egy meghívásos egyéni bajnokságon. Ezen jelen lesznek a 1977-es kadett OB bajnokcsapat tagjai (Hodász László, Makoldi Gábor, Foghel László, Murvai István), az 1978-as kadett OB 4-ik helyezett csapat tagjai (Murvai István, Bartha Miklós, Pataki János), valamint dr. Szakál László és Budizsa László. Ők voltak a tagjai az 1980-as ifi OB ezüstérmes csapatnak, illetve az 1981-től a román felnőtt A osztályban szereplő diákcsapatnak is. A többszörös OB bajnok, ifi román válogatott Murvai István sajnos már nem lehet jelen a találkozón, ugyanis egy súlyos betegség 2014. augusztus 14-én végleg elszakította közülünk.

Versenybíróként természetesen részt vesz Terebesi Imre kétszeres BEK győztes asztalitenisz edző is. A várható színvonalról annyit talán érdemes megjegyezni, hogy Hodász László (54 évesen) a magyar NBI-ben, Makoldi Gábor (54 évesen) a Bundesliga IV-ben, Illi János az olasz National Ligában, Bartha Miklós (52 évesen) pedig az NBIII-ban játszik...

Július 14-én, pénteken 17.30-tól tartják a Véndiáktalálkozó keretében a Ligeti L. Zoltán Véndiák Vándorkupa egyéni asztalitenisz-versenyt. A versenyre Pataki Jánosnál lehet jelentkezni a janos.pataki@tamazol.ro címen. A beiratkozás határideje július 13-a, 12 óra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: