2015-02-21 23:14:43• hírek • Kocsis Zoltán

Tizennégy jelentkező a szatmárnémeti körgyűrű megépítésere

Közzétette a Román Útügyi Vállalat (CNADR) azon cégek és konzorciumok listáját, amelyek megpályázták a szatmárnémeti kerülőút és ezzel együtt az újabb Szamos-híd megépítését. A legkedvezőbb ajánlatot egy román-spanyol-francia konzorcium tette.

A CNADR tájékoztatása szerint összesen tizennégy pályázat érkezett a Szatmár megye számára oly fontos beruházás megvalósítására. A pályázó cégek és konzorciumok között román vállalkozások mellett találhatunk olasz, spanyol, francia, osztrák, sőt még bolgár vállalatot is.

Az összesen 19,5 kilométeres kerülőút megépítésének műszaki-gazdasági mutatói szerint, amit a román kormány tavaly augusztusban elfogadott, a beruházás összértéke legtöbb 693 millió lej lehet. Ehhez képest egy zilahi, egy spanyol és egy francia cégből álló konzorcium vállalása 336 millió lejről szól. A legmagasabb árral rendelkező pályázat pedig 533 millió lejért vállalná a munkát.

Még ha záros határidőn belül meg is születik a döntés arról, hogy ki építheti meg a kerülőutat, a munkakezdésig még van egy igen fontos lépés: a szükséges pénz előteremtése. A kerülőút finanszírozása azonban nem hogy az idei költségvetésben nincs benne, de még a közlekedési minisztérium által minap kiadott, 2030-ig szóló stratégiájában sem szerepel. Ilyen körülmények között egyetlen pénzszerzési forrás képzelhető el: az Európai Unió.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: