2011-02-24 16:02:05• hírek • Szatmar.ro

Licit Lunaforrásért

A Szatmár Megye Tanácsa csütörtökön nyitotta meg azt a licitet, amely Szatmár jövendőbeli üdülőközpontjának, Lunaforrásnak a további fejlesztését eszközli majd.

A több, mint egy évtizede tervezett sípálya felé vezető 9 kilométeres út kiépítését, illetve a Luna patakon átívelő hidak állítását 2010-ben már megkezdték, jelenleg pedig a sífelvonó és a pálya kialakítására írtak ki licitet.

A megye vezetése ezekre a munkálatokra több, mint 21 300 000 fa nélküli lejt különített el és a feltételek között az is szerepel, hogy a nyertes cégnek a szerződés aláírásától számítva 12 hónap áll rendelkezésére a munkálatok befejezésére.

Eddig két vállalat jelentkezett a kiírásra, egy Botosani és egy Kolozsvári, akiknek többek között felvonókkal kell ellátniuk a pályákat és különböző télisport komplexumokat kell létrehozzanak.

Az olasz gyártású felvonókat egyébként már korábban megvásárolta a tanács és jelenleg Avasfelsőfaluban raktározza. Ezek pályáját 2100 méteres távolságon kell kialakítania a nyertes cégnek, úgy, hogy 14 összekötő oszlopot használjon fel ehhez. Ennek székeinek a tárolására egy telephelyet hoznak létre, ami megóvja ezeket az időjárás viszontagságaitól.

Az 1200 méter hosszú és 600 méter széles sípályát hóágyúval és különböző, a biztonság szempontjából fontos felszerelésekkel látják majd el.


1200 méter hosszú lesz a lesikló
1200 méter hosszú lesz a lesikló


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: