2009-07-15 13:57:19• hírek • MTI/AFP/Reuters/AP

Lezuhant egy repülőgép: 168 halott

Lezuhant egy utasszállító repülőgép szerdán Irán északnyugati részén, s életét vesztette a fedélzetén lévő minden ember - a legfrissebb adatok szerint összesen 168 fő - jelentette az iráni média.

A Caspian Airlines légitársaság Tupoljev típusú gépe a teheráni Khomeini imán repülőtérről az örmény fővárosba, Jerevánba tartott 153 utassal és 15 főnyi személyzettel - közölte az iráni polgári légiforgalmi hivatal szóvivője. A gép közép-európai idő szerint 9 óra után nem sokkal, 16 perccel a felszállást követően zuhant le a Teherántól 120 kilométerre északnyugatra fekvő Kazvin városa közelében, egy mezőn.

A Caspian Airlines jereváni képviseletének egyik tisztségviselője úgy nyilatkozott, hogy az utasok többsége örmény volt, de grúzok és más állampolgárságúak is tartózkodtak a járaton.

Az iráni állami televízió felvételeinek tanúsága szerint a gép hatalmas krátert ütött a talajba, darabjai és a rajta tartózkodók testrészei szerteszét szóródtak, legnagyobb részük nem is látszik a felszínen. A talajból füst gomolygott.

"Robbanás történt, amely 10 méter mély krátert ütött a talajba, majd a gép kiégett" - mondta el egy tűzoltó parancsnok a helyszínen. "Semmit nem tudtunk csinálni, csak megpróbáltuk eloltani a tüzet." A gépdarabok mintegy 200 négyzetméteres területen szóródtak szét - tette hozzá. Egy szemtanú szerint a gép a földbe csapódás után robbant föl.

A Farsz félhivatalos hírügynökség egy magas rangú tartományi tisztségviselőt idézett, aki szerint a gépen műszaki problémák léptek föl, kigyulladt, és megpróbált kényszerleszállást végrehajtani. A Caspian Airlines 1993-ban alapított iráni-orosz vegyes vállalat.


Lezuhant a Caspian Airlines egyik utasszállító gépe
Lezuhant a Caspian Airlines egyik utasszállító gépe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: