2016-06-09 16:06:25• hírek • MTI

Lezuhant egy Szu-27-es Moszkva közelében

Lezuhant a Russzkije Vityjazi orosz katonai műrepülő csoport egy Szu-27-es vadászgépe csütörtökön Moszkva közelében, a pilóta életét vesztette.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy az orosz légierő egy MiG-29-es harci gépe zuhant le, a pilóta pedig katapultált. Utóbb kiderült, erre már nem maradt ideje, miután lakatlan területre manőverezte a repülőt.
A gép erdős területen csapódott földbe, Muranovo községtől mintegy 2 kilométerre, az orosz fővárostól északkeletre lévő puskinszki járásban. A becsapódást követően robbanás nem történt.

Az ügyben elindított vizsgálat előzetes eredménye szerint a balesetet műszaki hiba okozta. Az eljárás idejére a légierő összes Szu-27-esének repülését felfüggesztették. A szerencsétlenül járt gép feketedobozát épségben megtalálták.

A Muranovóval szomszédos településen, Asukinóban Jurij Boriszov orosz védelmi miniszterhelyettes és Viktor Bondarev, a légierő parancsnoka csütörtökön pilótaemlékművet avatott fel, és ebből az alkalomból repült át felette a Russzkije Vityjazi díszköteléke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: