2016-06-24 14:01:51• hírek • Kocsis Zoltán

Lezuhant brit gép után kutattak – jól sikerült a gyakorlat

A legmagasabb riasztási szintet rendelték el csütörtök este Szatmár megyében, miután lezuhant egy brit kisrepülőgép mintegy 60 kilométerre a repülőtértől. Mindez szerencsére csak mentési gyakorlat volt, amelyen száznál több szakember és több intézmény vett részt.

A forgatókönyv szerint a kisgép 1600 méteres magasságban tűnt el az irányítótorony radarjáról, miután mindkét motorja meghibásodott. Tíz személlyel a fedélzetén Homoród községben zuhant le, a roncsokat azonban csak négy órával később találják meg. Két embert már holtan találtak, a többiek ellátását pedig a helyszínen kialakított egészségügyi ponton oldják meg.

A mentési gyakorlatban csak a tűzoltóság 62 emberrel vett részt. Csendőrök, orvosok, SMURD rohammentősök, a Multisalva szakemberei mellett Nagyszokond, Szopor, Homoród, Bogdánd, Borválaszút és Berekszó önkéntes tűzoltó egységei is aktivizálták magukat.

A gyakorlat egyik legfontosabb célja pontosan az, hogy a szakemberek meggyőződjenek arról, miként tudnak együttműködni a különböző intézmények szükséghelyzet esetén, miként működik a kommunikáció.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: