2015-06-26 11:37:54• hírek • Szatmar.ro

Lezuhant a gép, négyen meghaltak Lunaforrás közelében

A gyakorlaton Altfatter Tamás is részt vett
A gyakorlaton Altfatter Tamás is részt vett

Légikatasztrófa-szimulálást tartott Lunaforráson a „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, melynek keretében mentési műveleteket gyakorolhattak a mentőalakulatok.

A gyakorlaton részt vettek a belügyminisztérium alárendelt intézményei illetve a megyei kórház, az avasfelsőfalui sürgősségi kórház, az erdészeti hivatal, a Vöröskereszt, a Megyei Hegyimentő Szolgálat,  stb. munkatársai.

A nagyszabású akció „forgatókönyve" szerint Lunaforrás fölött megszünt egy 15 személyt szállító charter járat kapcsolata a földi irányítással. Először az avasfelsőfalui tűzoltókat riasztották, majd pedig a szatmárnémeti és nagykárolyi alakulatot, aztán a  rendőrséget, majd pedig a kolozsvári és a máramaros megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségét. A riasztás reggel 8 órakkor történt és a kedvezőtlen időjárás ellenére a mentőalakulatok összehangolt munkával 10.30-ra beazonosították a lezuhant repülő becsapódásának helyét.

A légi balesetben 15 áldozatot azonosítottak, melyből 4-en életüket vesztették, 11 személy még a helyszínen orvosi ellátásban részesült, majd mindannyiukat kórházba szállították.

A légikatasztrófa-szimulálás 13.15-kor ért véget. A szakemberek szerint ez jó alkalom volt arra, hogy az elméleti felkészültséget gyakorlatban is elmélyítsék illetve pótolják az esetleges hiányosságokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: