2009-02-04 18:46:15• hírek • Parajdi Andrea

Lezárult egy 17 éves munkafolyamat

Összesen 8600 hektár terület került vissza eredeti tulajdonosához az elmúlt 17 év alatt. Ebben az időszakban, a Szatmárnémeti Polgármesterei Hivatal 4792 terület-visszaigénylési kérelmet dolgozott fel.

A.rendszerváltást követően az egyik legvitatottabb kérdés, a kommunizmus idején elkobzott területek visszaadását érintette, ugyanis a törvény meghatározta, hogy mindenkinek kötelezően vissza kell szolgáltatni az elvett javait.

-Nem tudjuk száz százalékosan igazolni, de ismereteink szerint Romániában mi vagyunk az egyetlen nagyváros, ahol sikerült az adminisztráció szintjén megoldani a terület-visszaigénylési problémát. Az elmúlt 17 év alatt 4792 kérelmet dolgoztunk fel, s ez idő alatt számtalan nehézséggel kellett szembenéznünk - emlékszik vissza Ilyés Gyula polgármester. Elmondása szerint, a legnehezebb feladatnak a területek meghatározása bizonyult, mivel sok helyet már olyan tevékenységekre használtak, amelyeket nem lehetett elköltöztetni, így nehéz volt megtalálni a megfelelő középutat.

-A kérvények közül 3099-et hagytunk jóvá, a többit hiányos dokumentumok, vagy törvénybeütköző intézkedések miatt visszautasítottuk. Úgy gondolom, jó munkát végeztünk, hiszen az elégedetlenek tábora láthatóan jóval kisebb. Mindenképpen örvendetes dolognak tartom, hogy nincsen egyetlen új kérvényünk sem, tehát a mi feladatunk ezen a területen véglegesen megszűnt - mondja Ilyés.

Szatmárnémeti lezárta a visszaigényelt területek adminisztrációját.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: