2008-09-28 18:37:01• hírek • Parajdi Andrea

Lezárult az ISPA projekt

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk Szatmárnémetiben lezárult az ISPA programtámogatással végzett fejlesztések sora, amelyeknek hétn délelőtt lesz a hivatalos átadása. A jeles esemény alkalmából több miniszter is városunkba látogat.


Szatmárnémeti országos viszonylatban az elsők között zárja az ISPA programot, amelynek keretében négy év alatt 37 millió eurós beruházást sikerült megvalósítani, és amelyből 26 millió euró vissza nem térítendő uniós támogatás. Az ISPA program lehetővé tette 13 km hosszú szennyvízcsatorna kicseréléset, valamint a vízüzem és a szennyvíz-tisztítótelep felújítását.

Ezekkel a modernizálási munkálatokkal sikerült elérni, hogy Szatmárnémeti szennyvíztisztító-telepe európai úniós normáknak megfelelően működhessen, s ezáltal a vízszolgáltató egészségesebb, tisztább csapvizet biztosíthasson a lakosságnak. A korszerű csatornahálózat a környezet védelméhez is hozzájárul, hiszen könnyebbé teszi a szennyvíz áramlását, ezáltal csökkentve a visszamaradó szennyvízveszteséget.


Az ISPA program révén felújított szennyvíztisztító-telep hétfői hivatalos átadására városunkba érkezik többek között Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter, Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter, valamint Ovidiu Silaghi, kis- és középvállalkozásokért felelős miniszter is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: